Microsoft, yeni güncellemeyle telefon görüşmelerini bilgisayardan yapmayı sağlıyor

Microsoft
Microsoft

● Microsoft, Windows 10 için yayınladığı güncellemeyle telefon görüşmelerini bilgisayar üzerinden yanıtlamayı sağlayan yeni bir özellik sunmaya başladı.

● Yeni sürümü kullanan ve Android 7 üzerinde bir telefona sahip olan herkes artık basit bir şekilde telefon görüşmelerini bilgisayardan yanıtlayabiliyor. Ayrıntılar haberimizde:

iPhonekullanıcılarının Apple ekosisteminde kalmasının en büyük nedeni tüm cihazların birbirleriyle iletişim kuruyor olması. Böylece bilgisayarlar ve tabletler ya da akıllı telefonlar her daim eşzamanlı olarak kullanılabiliyor. Benzer durum Windows 10 güncellemeleriyle Windows ve Android için de geçerli hale geliyor.

Microsoft, Windows 10 için yeni yayınladığı güncellemeyle çağrıları bilgisayar üzerinden yanıtlamayı sağlıyor. Şu anda 18999yapınumarasına sahip olan önizleme versiyonu, Telefon uygulaması üzerinden işlem yapıyor.

Microsoft, Telefon uygulaması üzerinden Bluetooth vasıtasıyla bilgisayarla bağlantı kuruyor.
Microsoft, Telefon uygulaması üzerinden Bluetooth vasıtasıyla bilgisayarla bağlantı kuruyor.

Çağrıları bilgisayardan yanıtlayabilirsiniz

Elbette bu özelliğin kullanılabilmesi için Android telefon kullanmak şart. Yani iPhone'larda bu sistem desteklenmiyor. Androidtelefonlarla Windows 10 arasında kurulan bağlantı, bilgisayar başındayken gelen çağrılarınızı kolayca yanıtlamanızı sağlıyor.

Üstelik bu sayede kullanıcılar Android telefon görüşmelerini bilgisayar üzerinden yanıtlamasa da mesaj gönderebilir ya da sesli olarak karşı tarafa posta iletebilir. Gelen ya da giden çağrılar akıllı telefonlarla senkronize şekilde çalıştığı için aslında bilgisayar başından kalkıp hemen telefonu kullanmaya başlasanız dahi son aramalar bilgisayarda olduğu gibi eşzamanlı olarak karşınıza geliyor.

Bundan yararlanmak için kullanıcıların Android 7 veya daha yeni, Windows 10 Build 18362.356 veya sonraki bir sürüme sahip olması gerekiyor. Her iki cihazın da Bluetoothdesteğine ihtiyacı var. Özellik şu anda minik hatalar içeriyor. Ancak Microsoft'un kısa süre içinde yeni güncellemelerle durumu toparlaması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >