Microsoft, yeni nesil çift ekranlı Surface'i 2 Ekim'de tanıtıyor

Microsoft Surface
Microsoft Surface

● Microsoft, 2 Ekim'de yeni nesil Surface'i duyuracağını açıkladı.

● New York'ta düzenlenecek olan etkinlikte yeni Surface'lerin 'çift ekran' sebebiyle tablet-dizüstü formuna büyük yenilik getireceği tahmin ediliyor.

● Eski Surface'lerin güçlendirilmiş versiyonunun da bu etkinlikte tanıtılması bekleniyor.

Microsoft, 2 Ekim'de New York'ta yepyeni bir Surface etkinliği düzenliyor. Yeni nesil çift ekranlı Surface'in tanıtılacağı organizasyon aslında bu anlamda büyük önem arz ediyor. Yani epey uzun süredir konuşulan çift ekranlı MicrosoftSurface gerçek oluyor.

Microsoft, etkinliği bu davetiyeyle duyurdu.
Microsoft, etkinliği bu davetiyeyle duyurdu.

Çift ekranlı Surface

Centaurus olarak isimlendirilen ve 2017 yılında ilk detayları ortaya çıkan cihaz, aslında diğerSurface'lerde de olduğu gibi tablet-dizüstüformuyla esnek bir kullanım sunuyor.

Microsoft aslında bu yılın başlarında yapılan bir şirket toplantısında göstermişti. Son olarak çıkan bu tanıtım haberiyle aslında prototip aşamasındaki üründe artık sona gelindiği anlaşılabiliyor.

Evet; 2 Ekim'de bu tablet-dizüstü melezi tanıtılacak ama piyasaya sürülüp sürülmeyeceği belirsiz. Bununla alakalı henüz bir bilgi yok. Ama en azından tahminler 2020'yi işaret ediyor. Yani aslında ürünü satın almak isteyenlerin tanıtımdan sonra da bir süre beklemesi gerekiyor.

Standart Surface'lerin de bu kapsamda güncellenmesi ve güçlenmesi söz konusu.
Standart Surface'lerin de bu kapsamda güncellenmesi ve güçlenmesi söz konusu.

Eski Surface'ler de güncelleniyor

Microsoft, Centaurus ile birlikte Surface'i farklı bir forma geçirmiş oluyor. Aynı zamanda diğer Surface'ler için de çeşitli güncellemeler söz konusu. En azından Surface Laptop ve Surface Pro'nun USB-C arabirimiyle güncellenebileceği söyleniyor. Ayrıca bir de Surface Go'da minimal güncellemelerin yapılması söz konusu.

Şimdilik yeni nesil Surface'lerle ilgili bilinen tüm ayrıntılar bunlar. Ancak Ekim'in ilk haftasıyla birlikte soru işaretleri ortadan kalkacaktır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >