Milyonlarca Instagram hesabı hacklendi ve kullanıcıların telefon numaraları ortaya çıktı

Instagram hesapları hacklendi.
Instagram hesapları hacklendi.

İçlerinde onlarca ünlü ismin de bulunduğu milyonlarca kişi, Instagram’ın uygulama tabanlı bir hatası nedeniyle hesaplarında beliren büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kaldı.

Çok sayıda kullanıcı tarafından büyük bir ilgi ve heyecanla kullanılan, oldukça popüler durumdaki Instagram, kullanıcılarını zor durumda bırakan bir bug nedeniyle fazlaca baş ağrıtacak gibi duruyor. Hacker’lara karşı uygulamayı korumasız bırakan bug, Selena Gomez’le başlayan sürecin ardından birçok ünlü ismin sıkıntı yaşayacağını gözler önüne koyuyor. Hackerların ele geçirdiği hesap sahiplerinin e-posta ve telefon numarası bilgilerini dağıtmaya başladığı iddia edilirken bu telefon numaraları ve e-posta hesapları ABD sitelerinde 10 dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkarıldı.

Instagram hackerların hedefi olduktan sonra duruma dair ortaya çıkan rapora göre birçok onaylı hesabın da aynı problemle karşı karşıya olduğu belirtiliyor. Toplamda 700 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olan Instagram, 6 milyondan civarı bir hesabı hackerlara kaptırmış görünüyor. Web sitelerinde satışa çıkarılan bu hesaplara ilginin oldukça yoğun olduğu da söylentiler arasında…

Hesap bilgileri satılmasa dahi şantaj riski taşıyor ve açıklamalara göre aşağıdaki ünlülerin hesap bilgileri hackerların elinde bulunuyor:

  • Aktörler: Emma Watson, Emilia Clarke, Zac Efron, Leonardo DiCaprio, Channing Tatum.
  • Müzisyenler: Harry Styles, Ellie Goulding, Victoria Beckham, Beyonce, Lady Gaga ve Rihanna, Taylor Swift, Katy Perry, Adele, Snoop Dogg, Britney Spears.
  • Sporcular: Floyd Mayweather, Zinedine Zidane, Neymar, David Beckham, Ronaldinho.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >