MINI, elektrikli küçük SUV otomobil geliştiriyor

MINI Electric
MINI Electric

BMW'nin sadece elektrikli otomobil üretecek bir markaya dönüştürmek istediği MINI, ikinci SUV aracıyla bu dönüşüme katkı sağlayacak. 2021'de satışa hazır olması beklenen otomobil, küçük SUV segmentinde dünya devleriyle rekabet edecek.

BMW, i serisi araçlarıyla elektrikli otomobil trenine ilk binen otomotiv devi olmuştu. Önümüzdeki dönemde radikal değişikliklerle sektörün çağ atlayacağı geçiş dönemine en iyi şekilde hazırlanmak isteyen firma, MINI markasını sadece elektrikli otomobil geliştiren bir üreticiye dönüştürecek.

MINI'nin dönüşümü 2019'da satışa sunulacak ilk tam elektrikli çözümüyle başlayacak. Yeni platformunu sadece elektrikli otomobillerde kullanmak üzere tasarlayan MINI, Countryman ile giriş yaptığı SUV pazarı için ikinci çözümünü bu platform üzerinde üretecek. Küçük SUV, Volkswagen T-Roc, Nissan Juke/Kicks gibi SUV segmentinin giriş seviyesini oluşturan araçlarla rekabet edecek.

Küçük SUV MINI'nin temsili görüntüsü.
Küçük SUV MINI'nin temsili görüntüsü.

2021'de satışa çıkacak

İkinci MINI SUV otomobilinin temsili görüntülerini paylaşan AutoExpress, aracın 2021'de satışa çıkacağını tahmin ediyor. Countryman'den daha büyük bir otomobil geliştirmeyeceklerini birkaç kez dile getiren MINI yetkilileri, daha küçük modeller için açık kapı bırakmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >