Mobil uygulama destekli akıllı termos: Muggino

Muggino, halihazırda Indiegogo'da yatırım toplama aşamasında olan bir akıllı termos. Kendi enerjisini kendisi üreten termos, sıcak ve soğuk içecekler için kullanılabiliyor.

Indiegogo ve Kickstarter gibi yatırım toplama platformları, yeni projelerin önünü açmaya devam ediyor. Son olarak Indiegogo üzerinden toplayacağı destekle hayata geçmeyi bekleyen Muggino, kendi enerjisini üreten ilk akıllı termos olarak dikkat çekiyor.


Termoelektrik ısıtma sistemine sahip olan termos, hem sıcak hem de soğuk içeceklerde kullanılabiliyor. Şaşırtıcı nokta ise termosa sıcak içecek doldurulduğunda bataryanın şarj olması... Yani sıcak içecekler Muggino'nun şarj olmasını sağlıyor. Elbette termosu yalnızca soğuk içeceklerde kullanacaklar da düşünülerek ayrıca bir şarj aparatı da geliştirilmiş.


Kullanıcılar, mobil uygulamalar sayesinde hem tablet hem de telefonlar üzerinden ısıtma ya da soğutma işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. Elbette uygulamalarda bununla alakalı özel bir gösterge ve derece ayarı da mevcut. Ayrıca akıllı termosun kulbuna yerleştirilen özel bir tuş vasıtasıyla da bu görevler yerine getirilebiliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >