Mobil veri sorununu ortadan kaldıran iOS 12.1.2 güncellemesi yayınlandı

iOS 12.1.2
iOS 12.1.2

Apple, iOS 12.1.1 güncellemesiyle ortaya çıkan 'mobil veri problemini' yeni güncellemeyle ortadan kaldırıyor. Güncelleme notlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Birkaç hafta önce yayınlanan iOS 12.1.1güncellemesi yeni iPhone'larda mobil veri problemlerini ortaya çıkardı. Durumun farkında olan Apple, iOS 12.1.2 ile birlikte bağlantı sorunlarını çözdü. Biz, GZT.com olarak aslında iOS 12.1.1'den kaynaklanan bu problemin çözüm yolundan da bahsetmiştik. Ama yeni güncellemeyi yüklemek her anlamda daha kesin bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

iOS 12.1.2 temelde mobil veri sorunlarını tamamen ortadan kaldırıyor.
iOS 12.1.2 temelde mobil veri sorunlarını tamamen ortadan kaldırıyor.

iOS 12.1.2 neler getiriyor?

Evet; yenigüncelleme mobil veri problemlerini ortadan kaldırıyor. Ama aslında güncelleme bundan daha fazlasını içeriyor. Sinyal sorunu haricinde yeni iPhone'larda eSIM konusunda karşılaşılan aktivasyonproblemi de güncellemeyle ortadan kalkıyor. Bunlar haricinde irili-ufaklı birkaç sorun daha benzer şekilde güncellemeyle çözülüyor.

İşin ilginç kısımlarından biri ise Qualcomm'un Apple'a açtığı davayla alakalı. Normal şartlarda Çin'de bazı iPhone modellerinin satıştan çekilmesine sebep olan çeşitli patent ihlallerinin güncelleme sonrasında kaldırılacağı söyleniyordu. Ama iOS 12.1.2'de bununla alakalı herhangi bir detay görünmüyor.

Yeni iOS güncellemesi 83.5 MB boyutunda.
Yeni iOS güncellemesi 83.5 MB boyutunda.

iOS 12.1.2 nasıl yüklenir?

iOS 12.1.2 güncellemesini yüklemek için kullanıcıların Ayarlar / Genel / Yazılım Güncelleme bölümü üzerinden güncellemeleri denetlemesi gerekiyor. İndirme ve yükleme işlemi tamamlandığında ise iPhone ya da iPad'ler doğrudan yeni sürüme yükselmiş oluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >