MWC 2018: Nokia 1 tanıtıldı, işte ayrıntılar!

Nokia 1
Nokia 1

Nokia'nın giriş seviyesine özel olarak tasarladığı Nokia 1 modeli MWC 2018 kapsamında tanıtıldı. İşte yeni telefonun ayrıntıları...

HMD Global bünyesinde çalışmalarına devam eden Nokia, giriş seviyesine özel olarak geliştirdiği Nokia 1 modelinin resmî tanıtımını yaptı. Yarın ziyaretçilere kapılarını aralayacak Mobile World Congress kapsamında ziyaretçilere sergilenecek olan akıllı telefonun teknik detayları şöyle:

Nokia 1 teknik özellikleri

  • - 4.5 inç boyutunda ekran (1280 x 720 piksel çözünürlük)
  • - Snapdragon 212 yonga seti
  • - 1 GB RAM
  • - 8 GB dahili depolama alanı
  • - + microSD kart desteği
  • - Android Oreo Go mobil işletim sistemi

Az önce de belirttiğimiz üzere Nokia'nın giriş seviyesi için özel geliştirdiği bu modelde yonga seti tarafında Qualcomm'un imzası görülebiliyor.

4.5 inç'lik ekranda 1280 x 720 piksel çözünürlükte görüntüler oluşturabilen akıllı telefon, 1 GB RAM ve dahili 8 GB depolama birimiyle geliyor. Fakat buna ek olarak elbette microSD kart yardımıyla kapasiteyi artırabilmek mümkün.

Nokia 1
Nokia 1

Mobil işletim sistemi tarafına geçildiğinde ise yine uygun fiyatlı ve düşük performanslı cihazlar için tasarlanan Android Oreo Go'nun görev alacağını belirtmek gerekiyor.

Son olarak Nokia 1'in güncelleme takvimiyle ilgili de detaylar ortaya çıkmış durumda. Zira cihazın her ay düzenli olarak güncelleneceği ve bu sistemin iki yıl boyunca devam edeceği belirtiliyor.

Telefona dair tüm ayrıntılara Barcelona'dan yayınlayacağımız videolar sayesinde erişebilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >