NASA Başkanı açıkladı: 'İlk Mars yolcusu bir kadın olabilir'

İlk Mars yolcusu bir kadın olabilir.

NASA Başkanı Jim Bridenstine, yaptıkları Mars çalışmalarına yönelik öngörülerini paylaştı. Bridenstine,üçlü ekiplerle yoğun biçimde süren Mars seyahat planları sonucunda ilk Mars yolcusunun bir kadın

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Mars seyahati konusunda uzun süredir devam eden ve oldukça yetkin ekiplerle sürdürülen bir çalışmanın içerisinde. Çalışmanın tüm detayları ve hesaplanabilen tüm parametreler yoğun biçimde değerlendirilirken kısa süre içerisinde sonuç alınması da bekleniyor.

Son olarak NASA Başkanı Jim Bridenstine, katıldığı bir radyo programında sürece dair önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamaların en dikkat çekici bölümlerinden biri ise 'Mars'a ayak basacak ilk insanın bir kadın olabileceği' kısmı oldu.

NASA Başkanı Jim Bridenstine, Mars yolculuğu hakkında oldukça önemli açıklamalarda bulundu.
NASA Başkanı Jim Bridenstine, Mars yolculuğu hakkında oldukça önemli açıklamalarda bulundu.

İsim henüz netleşmedi

Mars'a gidecek kişinin henüz netleşmediğini belirten Bridenstine, NASA'nın gelecek dönemdeki programında kadınların ön planda olduğunu aktardı. Kadınlar Ay'a da gidecek Bridenstine, bir Twitter kullanıcısının 'NASA'nın bir sonraki Ay yolculuğunda da kadınlara da yer verilecek mi?' sorusuna, 'Kesinlikle' yanıtını verdi. NASA bu ay sonunda ilk kez bir kadına uzay yürüyüşü yaptırmaya hazırlanıyor.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >