NASA: Dünya'dan ayrılma vaktimiz çok yaklaştı

NASA: Dünya'yı yakında terk edeceğiz
NASA: Dünya'yı yakında terk edeceğiz

İnsanoğlu Dünya'nın kaynaklarını bu kadar hızlı bir şekilde yok etmeye devam ederse 60-70 yıl içinde Dünya'dan ayrılmak zorunda kalabiliriz. NASA bu durum için tuhaf önlemler alıyor.

NASA, Dünya'nın önümüzdeki 60-70 yılı hakkında çok endişeli ve Dünya'dan ayrılma vaktimizin yaklaştığını düşünüyor. Bu anlamda NASA, insanlığın güneş sistemindeki yolculuğu için iki enstitüyü kurmayı ve desteklemeyi planlıyor.

Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüleri (STRI), NASA tarafından biyo-malzemeler ve biyo-mühendislikte teknoloji geliştirmek için modül başına 15 milyon dolar tutarında finansman elde edecek. Dünyanın farklı bölgelerinde yer alan birçok saygın üniversite de 5 yıl içinde olumlu sonuçlar elde etme amacıyla araştırma programlarına yoğunlaşacak. Araştırmaların temel hedefi insan türünün uzaya yayılması olsa da STRI havacılık alanının ötesindeki uygulamaları bulmak için de mesai harcıyor.



NASA 2 STRI ÜNİTESİ KURACAK
NASA Dünya'dan ayrılma ihtimaline karşın 2 STRI ünitesi kurmayı planlıyor. Bunların ilkinde gıda, yakıt, materyal ve yararlı bakterilerin depolanmasına odaklanılacak. NASA'nın CUBES adını verdiği bu proje, astronotlar için biyo-araç üretmek yöntemiyle uzay yolculuğunu kolaylaştırma amacı taşıyor.

İkinci ünite ise, karbon-nanotüp teknolojisi ile hafif ve süper güçlü havacılık malzemesi geliştirmeyi amaçlayan US-COMP olarak planlandı.












Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >