Ne Amerika ne Rusya: Mars'ta ilk şehri Araplar kuracak

Mars'ta ilk şehir kuruluyor.
Mars'ta ilk şehir kuruluyor.

Büyük devletlerin en önemli projelerinden biri olan Mars projesine Birleşik Arap Emirlikleri de dahil olacak.

Ülkenin devlet başkanları olan Muhammed bin Zayed (BAE ilk başkanı ve Abu Dabi taç prensi) ve Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktoum, uzayın keşfiyle ilgili heyecanlı olduklarını ve Mars projesine dahil olarak orada bir şehir kurmayı amaçladıklarını belirttiler. Son bir kaç yıldır Kızıl Gezegen olarak adlandırılan Mars, uzay çalışmalarında en önemli gezegen haline geldi ve insanlık en kısa sürede Mars'a ulaşarak orada yaşam kurmayı planlıyor.

BAE Başbakanı Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktoum, ülkenin uluslararası işbirliğine giderek Mars'ta minyatür bir şehir ve insan topluluğu inşa etme amacını açıkladı. Al Maktoum yaptığı açıklamada, "Harika şeyler arzuluyoruz. Bu nedenle kardeşim Muhammed bin Zayed ile bugün BAE'nin insanları Mars'a göndermek için yapılan küresel çabaya katılacağına karar verdik." ifadelerini kullandı. Projenin ismi 'Mars 2117', yani şehirlerin inşa edilmesine daha 100 yıllık bir süre var.

Şeyh Maktoum 'Mars 2117' projesi için, "Bilime duyulan tutku ve insanlık bilgisinin ilerletilmesi için ektiğimiz bir tohum" açıklamasını yaptı.





Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >