Netflix, 125 milyon aboneye ulaştı

Netflix
Netflix

Ocak ayında piyasa değeri 100 milyar doları aşan çevrimiçi içerik servisi Netflix, 2018 ilk yarısında 125 milyon aboneye ulaştığını açıkladı. Beklentilerin üstüne çıkmayı başaran şirketin değeri 150 milyar dolara dayandı.

Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde gösterdiği performansla 2018'e harika bir başlangıç yapan Netflix, yeni yılın ilk üç ayında beklentilerin üstüne çıkarak endüstrinin ileri gelenlerini bir kez daha şaşırttı. 2018 ilk çeyreğinde 7,4 milyon yeni abone kazanarak toplam abone sayısını 125 milyona çıkaran çevrimiçi içerik servisi, borsadaki yükselişini de sürdürdü.

2018'de piyasa değeri yüzde 60 artarak 150 milyar dolara dayanan Netflix'in son çeyrekte yayın geliri ise 3,89 milyar dolar oldu. Bu sene orijinal içeriğe 7-8 milyar dolar harcamayı planlayan şirketin sene sonunda 3-4 milyar dolar nakit kaybı yaşaması bekleniyor. Ancak mevcut yükseliş ivmesi korunursa kârlılığa ulaşılması çok daha kısa sürebilir.

Gözler ABD'deki kablo TV anlaşmasında

Netflix, ABD ve aynı zamanda dünyanın en büyük kablo televizyon servisi Comcast ile imzalayacağı anlaşmayla birlikte abone sayısında büyük artış yaşayacak. Henüz detayları netleşmemiş olan anlaşma, Netflix'i HBO, AMC gibi diğer kablo TV içerik servisleriyle aynı statüye taşıyacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >