Netflix kararsızlığına son: 'Turflix.com'

Netfix'te 'ne izleyeceğim' derdi Turflix ile çözüm olacak.

Dünyanın en büyük çevrimiçi yayın platformu konumunda yer alan Netflix, uzunca bir süredir en popüler platformlar arasında zirvede yer alıyor. Farklı ülkelere ait özel yapımları da bünyesine dahil eden Netflix’e dair en büyük sıkıntılardan biri hiç şüphesiz kullanıcıların ne izleyeceğine karar verememesi. Bu sorunu ortadan kaldıracak Türkçe servis ise hazır: ‘Turflix.com’

Yeni dönemin ‘televizyonu’ olarak değerlendirilen, film ve dizi alışkanlıklarımızı baştan aşağı değiştirmeyi başaran Netflix her geçen güçlenmeye devam ediyor. Platformda bulunan farklı kategorilerdeki binlerce içerik çeşitli ülkelerin yerel yapımlarıyla da birleşince ciddi bir etkileşim ağı da oluşmuş oluyor. Bu ağın içerisindeki en büyük kullanıcı ‘problemi’ sisteme giriş yapıldığı andan itibaren görünür olan binlerce içerik arasından ‘hangisinin izleneceği’ sorunu olarak değerlendirilebilir.

Turflix, Netflix üzerindeki tüm yapımları kendine ait özel bir sistemle 'tercih edilebilirlik' noktasında düzenliyor.
Turflix, Netflix üzerindeki tüm yapımları kendine ait özel bir sistemle 'tercih edilebilirlik' noktasında düzenliyor.

‘Flixable’ın alternatifi konumunda’

Dünya genelinde Netflix üzerindeki içerikleri çeşitli filtrelerle ‘izlenebilirlik’ konusunda değerlendiren Flixable gibi platformlar olmasına rağmen Türkçe destek vermemesi, Türkiye’den kullanıcıları bu tip bir çalışmanın yapılması konusunda istekli hale getiriyordu. Son olarak ortaya çıkan Turflix, bu derde derman olacak gibi.

Netfix'teki yapım çeşitliliği birçok platform için ilham oluyor.
Netfix'teki yapım çeşitliliği birçok platform için ilham oluyor.

‘Şansıma güveniyorum butonu ilgi çekici’

Yapım türü, IMDb puanı, eleştirmen puanı, dil, yıl aralığı gibi parametreler arasından seçim yapıp yapımları dilediğini parametreye göre sıralayabiliyorsunuz.Turflix’te ayrıca filmlere, dizilere, Netflix’in orijinal yapımlarına, yeni eklenen içeriklere ulaşma şansınız da var. Eğer hala ne izleyeceğinize karar veremiyorsanız, ‘Şansıma güveniyorum’ butonuyla rastgele bir film ya da dizi önerisiyle karşılaşabiliyorsunuz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >