Netflix, Türkiye fiyatlarına zam yaptı

Netflix, Türkiye için zam açıkladı.

Netflix’in servis hizmeti verdiği ülkelerde ‘en uygun fiyatlı’ seçenek konumunda yer alan Türkiye için zamlı fiyatlar duyuruldu. Zamlı tarifeler, bu sabah itibariyle uygulanmaya başlandı. Ücretlerde değişikliğe gidilmesinin ardından Netflix Türkiye temsilcisi konuyla ilgili GZT'ye, ''Fiyatlandırmalar Netflix’in dönem dönem gerçekleştirdiği testlerden biridir'' açıklamasını yaptı.

Dünyanın en büyük çevrimiçi yayın servislerinden biri olarak değerlendirilen Netflix, Türkiye’de de ciddi bir kitlenin ilgisine mazhar olmuş durumda. Türk yapımı ‘The Protector’ dizisiyle başlayan süreçte Osmanlı üzerine tasarlanmış proje ve sinema-yapımcılar kavgasındaki duruş derken bir anda ‘dijitalin gündemi’ olmayı başaran Netflix, bugün içerisinde ‘tat kaçırıcı’ bir haberle karşımıza çıktı.

Netflix'in ilk Türk yapımı orijinal projesi olan Hakan: Muhafız, birçok açıdan Türkiye-Netflix ilişkisini geliştirdi.
Netflix'in ilk Türk yapımı orijinal projesi olan Hakan: Muhafız, birçok açıdan Türkiye-Netflix ilişkisini geliştirdi.

Dünya genelinde Netflix hizmetini ‘en uygun fiyat seçenekleriyle alan’ ülke konumunda yer alan Türkiye için tarife zamları duyuruldu. Zamlar sonrası Türkiye’nin bu unvanının değişmesi beklenmese de birçok farklı kullanıcı için zam haberi ‘can sıkıcı’ olarak değerlendirilebilir.

Netflix'in yeni fiyat tarifesi.
Netflix'in yeni fiyat tarifesi.

Yeni tarifeler nasıl?

Zamlar öncesi,

  • Temel: 15.99 TL
  • Standart: 27.99 TL
  • Özel: 37.99 TL

olarak sıralanan eski fiyatlar, yeni tarife seçenekleriyle;

  • Temel: 19.99 TL
  • Standart: 33.99 TL
  • Özel: 49.99 TL

Netflix'ten zam açıklaması

Netflix, değişen üyelik fiyatlarına yönelik resmi bir açıklama yayınladı.

  • “Üyelerimizin Netflix'e verdiği değeri daha iyi anlamak için dönem dönem farklı fiyat politikaları test ediyoruz. Bu testler herkese açık değil. Ayrıca testlerde görülen fiyatları hiçbir zaman uygulamaya koymayabiliriz. Amacımız, Netflix üyelik ücreti politikasının doğruluğundan emin olmak.”
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >