Netflix’e yeni özellik: Otomatik indirme!

​Netflix’e yeni özellik: Otomatik indirme!
​Netflix’e yeni özellik: Otomatik indirme!

Dünyanın en büyük içerik platformları arasında yer alan ve dünya genelinde milyonlarca kullanıcı tarafından keyifle tercih edilen Netflix, sürekli olarak uygulamaya yansıttığı yeniliklerini sürdürüyor. Son gelen özellikle de ‘otomatik indirme’ aktif hale getirilecek. Bu özellikle birlikte akıllı indirme olarak tanımlanan yenilik, izlemek üzere kaydedilmiş dizilerin yeni bölümleri geldikçe otomatik olarak indirilmeyi mümkün kılacak. Bu özelliğin şimdilik yalnızca Android için aktif olduğunu da belirtelim. Peki Netflix, otomatik indirme nasıl çalışıyor?

Dünyanın en büyük içerik üretim platformlarından biri olarak gösterilen Netflix, dünya genelinde milyonlarca farklı insan tarafından büyük bir ilgiyle tercih ediliyor. Bu tercihi anlamlı kılan nedenlerin başında ise zamanın gereklerine ayak uyduran ve sürekli yenilik yapan yapı gösterilebilir. Şirket, şimdi yeni bir farklılık ve güncelleme ile kullanıcılarına daha iyi bir hizmet sunma derdinde. Netflix sözcüsü Cameron Johnson, yeni özelliği şu şekilde tarif etti: “Günümüzde dosya indirmek otomatik bir süreç değil ve çoğu zaman insanlar bir dizinin birkaç bölümünü indiriyorlar. Mümkün olduğunda, bu işi Netflix'in sizin için yapmasını istiyoruz."

Netflix otomatik indirme nasıl çalışacak?

Yıllar boyu içerik indirme işine soğuk bakan ve sistemin ruhuna aykırı olduğunu düşünen Netflix, rakip olarak gördüğü Amazon Prime Video’nun indirme özelliğini tanıtması ve sonrasında kendisinin de internet bağlantısının ABD’deki kadar kararlı olmadığı ülkelere sunulması sonrası bu özelliği 2016 yılında bünyesine dahil etti. Netflix'in akıllı indirme özelliği ile artık izleme listesindeki diziler izlendiğinde yeni bölümler indirilerek eskisinin yerini otomatik olarak alabilecek. Uygulamanın Android sürümü için tanıtılan özelliğin sene sonuna kadar iOS cihazlarda da aktif olması bekleniyor…

📺 Netflix’ten yeni özellik! #netflix #otomatikindirme #technology #tech #teknoloji

GZT Teknoloji (@gztteknoloji)'in paylaştığı bir gönderi ()

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >