Nikola Tesla'nın buluşları ve özel eşyaları Türkiye'ye geliyor

Nikola Tesla eserleri
Nikola Tesla eserleri

İmza attığı birçok çalışmayla adını yıllar sonrasında da yaşatmayı başaran Nikola Tesla, hayranlarına eserleriyle uzanıyor. Tesla’nın Sırbistan’daki eserleri, Türkiye’deki Aristo Strateji Yönetimi ve Danışmanlık şirketi arasında yürütülen görüşmelerin olumlu sonuçlanması sayesinde Türkiye’ye getirilecek.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da yer alan ünlü Tesla Müzesi ile Türkiye’den Aristo Strateji Yönetimi ve Danışmanlık şirketi arasında yürütülen görüşmeler olumlu sonuçlandı. Bu kapsamda, Tesla Müzesi’nde sergilenen eserlerin Eylül 2019’da Türkiye’ye getirilmesi ve üç ilde kurulacak bin 200 metrekarelik sergi alanlarında bir yıl boyunca ziyaretçilerle buluşturulması hedefleniyor.

Sırbistan'daki Tesla Müzesi içinden bir fotoğraf.
Sırbistan'daki Tesla Müzesi içinden bir fotoğraf.

Tesla ile Edison'un kavgalarını konu alan gazete ve dergiler de bulunacak

Müze yönetimiyle anlaşan ve protokol imzalayan iş adamı Yunus Emre Armağan, Türkiye’de ilk defa Tesla ile ilgili bu kadar geniş çaplı bir projeyi gerçekleştirmekten duydukları heyecanı dile getirdi. Sergi boyunca 700’den fazla patentli eseri Türkiye’ye getireceklerini aktaran Armağan, bunların içinde Tesla ile Edison’un rekabeti ile çekişmelerini anlatan gazete ve dergilerin de bulunduğunu anlattı.

İş adamı Yunus Emre Armağan.
İş adamı Yunus Emre Armağan.

Türkiye gelecekler arasında, Niagara Şelalesi üzerine kurulan dünyanın ilk hidroelektrik santralinin portatifi, dünyanın ilk kablosuz elektriğini yayan kule, dünyada ilk kez yere dik pozisyonda inen ve kalkan uçak model gibi önemli icatların olduğunu vurgulayan Armağan, müzenin İstanbul, Ankara ve İzmir’de bir yıl boyunca meraklılarıyla buluşturulacağını belirtti.

''Türk gençlerine ışık tutacağını ve onlara ilham vereceğine inanıyoruz''

Tesla’nın çalışmaları ve insanlığa etkisi hakkında konuşan Armağan şunları söyledi:

''Tesla, dünyanı kökten değiştirecek icatlara imza attı. Günümüzde Nikola Tesla’nın hala bilinmeyen ya da kullanılmayan birçok icadı bulunur. Değerli bilim insanı Tesla’yı Türkiye’deki bilim sevdalısı olan gençler ve çocuklarımıza daha yakından tanıtmak ve Tesla’nın icatlarını görerek inceleyebilme şansı vermek amacıyla bu projeyi hayata geçirmek için çaba sarf ediyoruz. Tesla Müzesi’nin Türk gençlerine ışık tutacağını ve onlara ilham vereceğine inanıyoruz.''

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >