Nikola Tesla'nın herkesten gizlenen ve çok tehlikeli olan 5 icadı

Nikola Tesla'nın herkesten gizlenen ve çok tehlikeli olan 5 icadı
Nikola Tesla'nın herkesten gizlenen ve çok tehlikeli olan 5 icadı

Ünlü bilim insanı ve mucit Nikola Tesla'nın bildiğimiz icatları dışında çeşitli sebeplerle herkesten saklanan ve çok tehlikeli bazı icatları da bulunuyor.

Yaşadığı dönemde yaptıklarıyla günümüzü dahi etkileyen Nikola Tesla'nın alternatif akım, endüksiyon motoru ve Tesla bobini gibi birçok icadı bulunuyor. Ancak bunların yanı sıra, o dönemin yüksek statülü insanlarının engellemeleri yüzünden Tesla'nın belki de devrim yaratabilecek bazı icatları herkesten gizlenmiştir. Ayrıca Tesla bazı icatlarını da kendisi tehlikeli bulduğu için hayata geçirmemiştir. Gelin Tesla'nın gizli kalmış bu icatlarına birlikte göz atalım.

Ölüm Işını

                                    Tesla, 1930'larda Teleforce adını verdiği ölüm ışınını bulduğunu iddia etti. Cihaz, düşman uçaklarını, yabancı ordu gibi şeyleri ortadan kaldırmak için kullanılabilen yoğun bir enerji ışını üretebiliyordu. Tesla, bu ölüm ışını ile idari bölgelerin birbirlerini çok kolay bir şekilde yok edebileceğini düşünüyordu ve bu icat, bu nedenle hiç hayata geçirilmedi. Tesla, bu ışınla 200 mil mesafedeki herhangi bir şeyin yok edilebileceğini öngörüyordu. Tesla'nın bu icadıyla ilgili çalışmaları çalınmaya çalışılsa da, başarısız olundu.
Ölüm Işını Tesla, 1930'larda Teleforce adını verdiği ölüm ışınını bulduğunu iddia etti. Cihaz, düşman uçaklarını, yabancı ordu gibi şeyleri ortadan kaldırmak için kullanılabilen yoğun bir enerji ışını üretebiliyordu. Tesla, bu ölüm ışını ile idari bölgelerin birbirlerini çok kolay bir şekilde yok edebileceğini düşünüyordu ve bu icat, bu nedenle hiç hayata geçirilmedi. Tesla, bu ışınla 200 mil mesafedeki herhangi bir şeyin yok edilebileceğini öngörüyordu. Tesla'nın bu icadıyla ilgili çalışmaları çalınmaya çalışılsa da, başarısız olundu.
Tesla’nın Osilatörü

                                    1898'de Tesla, küçük bir sallanan cihaz yaptığını ve bu cihazı ofisine yerleştirip çalıştırdığında, binayı ve etrafındaki her şeyi sarstığını iddia etti. Yani başka bir deyişle, cihaz depremleri simüle edebiliyordu. Tesla böyle bir şeyin meydana getirebileceği korkunç şeylerin farkına vardığı cihazı etkisiz hale getirmek için eline bir çekiç aldığını ve çalışanlarına, sarsıntı ile ilgili soru sorulduğu takdirde haberleri olmadığını söylemeleri yönünde talimat verdiğini söyledi. Bazı teorisyenler, ABD hükümetinin Tesla'nın bu çalışmasını devam ettirdiğini düşünüyor.
Tesla’nın Osilatörü 1898'de Tesla, küçük bir sallanan cihaz yaptığını ve bu cihazı ofisine yerleştirip çalıştırdığında, binayı ve etrafındaki her şeyi sarstığını iddia etti. Yani başka bir deyişle, cihaz depremleri simüle edebiliyordu. Tesla böyle bir şeyin meydana getirebileceği korkunç şeylerin farkına vardığı cihazı etkisiz hale getirmek için eline bir çekiç aldığını ve çalışanlarına, sarsıntı ile ilgili soru sorulduğu takdirde haberleri olmadığını söylemeleri yönünde talimat verdiğini söyledi. Bazı teorisyenler, ABD hükümetinin Tesla'nın bu çalışmasını devam ettirdiğini düşünüyor.
Bedava Elektrik Sistemi

                                    JP Morgan'dan aldığı finansmanla Tesla, 1901 ve 1902 yılları arasında New York'ta devasa bir kablosuz iletişim istasyonu olan Wardenclyffe Kulesi'ni tasarladı ve inşa etti. Tesla, bu istasyon aracılığıyla Atlantik üzerinden İngiltere'ye ve gemilere mesajlar, telefonlar ve fakslar iletmeyi planlıyordu. Proje başarılı olsaydı, herkes yere çapa zinciri saplayarak elektriğe sahip olabilecekti. Fakat, bu durum enerji endüstrisinde çok ciddi değişikliklere yol açabilirdi ve bu dünyadaki elit kesimin işine gelmedi. Tesla'nın amacını öğrenen Morgan, projeyi finanse etmeyi reddetti ve proje 1906 yılında yarıda bırakıldı.
Bedava Elektrik Sistemi JP Morgan'dan aldığı finansmanla Tesla, 1901 ve 1902 yılları arasında New York'ta devasa bir kablosuz iletişim istasyonu olan Wardenclyffe Kulesi'ni tasarladı ve inşa etti. Tesla, bu istasyon aracılığıyla Atlantik üzerinden İngiltere'ye ve gemilere mesajlar, telefonlar ve fakslar iletmeyi planlıyordu. Proje başarılı olsaydı, herkes yere çapa zinciri saplayarak elektriğe sahip olabilecekti. Fakat, bu durum enerji endüstrisinde çok ciddi değişikliklere yol açabilirdi ve bu dünyadaki elit kesimin işine gelmedi. Tesla'nın amacını öğrenen Morgan, projeyi finanse etmeyi reddetti ve proje 1906 yılında yarıda bırakıldı.
Uçan Çay Tabağı

                                    1911'de Tesla, yerçekimine karşı uçan bir makine yaptığına dair bir açıklama yaptı. Tesla'nın açıklamasına göre, bu uçan makine kanatlara ya da pervanelere sahip değildi. Hava durumu ve hava boşluklarına aldırmaksızın son derece güvenli bir şekilde ve yüksek hızlarda uçabilen makine, ücretsiz bir enerji sistemiyle çalışıyordu. Yeni gelişmeye başlayan havacılık ve otomobil endüstrisinin petrole bağlı olduğu bir zamanda ortaya çıkan bu icat, tabii ki hoş karşılanmadı ve tarihin tozlu sayfalarındaki yerini aldı.
Uçan Çay Tabağı 1911'de Tesla, yerçekimine karşı uçan bir makine yaptığına dair bir açıklama yaptı. Tesla'nın açıklamasına göre, bu uçan makine kanatlara ya da pervanelere sahip değildi. Hava durumu ve hava boşluklarına aldırmaksızın son derece güvenli bir şekilde ve yüksek hızlarda uçabilen makine, ücretsiz bir enerji sistemiyle çalışıyordu. Yeni gelişmeye başlayan havacılık ve otomobil endüstrisinin petrole bağlı olduğu bir zamanda ortaya çıkan bu icat, tabii ki hoş karşılanmadı ve tarihin tozlu sayfalarındaki yerini aldı.
Geliştirilmiş Hava Gemileri

                                    Tesla, elektrikle çalışan, yerin 8 mil yukarısında uçan ve üç saatte New York'tan Londra'ya yolcu taşıyabilecek olan hava gemilerini tasarladı. Ayrıca Tesla, bu araçların güçlerini atmosferden edinebileceğini ve böylece yakıt almak için durmalarına gerek olmayacağını da düşünüyordu. Bu insansız hava gemileri, uzaktan hava saldırıları için kullanılabilecekti. Ancak bu icadı da yukarıda bahsettiğimiz icatları gibi hiçbir zaman hayata geçmedi.




Kaynak:Webtekno
Geliştirilmiş Hava Gemileri Tesla, elektrikle çalışan, yerin 8 mil yukarısında uçan ve üç saatte New York'tan Londra'ya yolcu taşıyabilecek olan hava gemilerini tasarladı. Ayrıca Tesla, bu araçların güçlerini atmosferden edinebileceğini ve böylece yakıt almak için durmalarına gerek olmayacağını da düşünüyordu. Bu insansız hava gemileri, uzaktan hava saldırıları için kullanılabilecekti. Ancak bu icadı da yukarıda bahsettiğimiz icatları gibi hiçbir zaman hayata geçmedi. Kaynak:Webtekno
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >