Nokia 8 için Android Oreo güncellemesi çok yakında geliyor

Nokia 8
Nokia 8

Nokia'nın tepe seviyesi akıllı telefonu Nokia 8 için Android Oreo güncellemesi "beta program" kapsamında dağıtıma sunuldu. İşte detaylar...

Geçen sene Nokia haklarını satın alan HMD Global, bir yılı aşkın süredir model çeşitliliğini artırmak için özel çalışmalar yapıyor. Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6 gibi yeni nesil telefonların sahneye çıkmasının ardından geçtiğimiz dönemlerde bayrak gemisi Nokia 8 de piyasaya çıktı. HMD Global, orta ve üst seviyedeki tüm cihazların Android 7.1.1 ile geldiğini de açıklamıştı.

Nokia 8'de arka kısımda yer alan çift kamera, Huawei P10'da da bulunan mekanizmayla aynı.
Nokia 8'de arka kısımda yer alan çift kamera, Huawei P10'da da bulunan mekanizmayla aynı.

Elbette bununla birlikte kullanıcıların en çok merak ettiği ayrıntılardan biri ise Oreo güncellemesinin ne zaman kurulabileceği oldu. Eylül sonunda açıklama yapan şirket, güncellemenin yıl sonuna kadar çıkabileceğini duyurmuştu. Ancak görünen o ki Nokia 8 için Oreo güncellemesi yıl sonunu bulmayacak.

Nokia 8 teknik özellikler

  • - 5.3 inç'lik (IPS - LCD kapasitif; yaklaşık %69.4 ekran - gövde oranı; 554 PPI piksel yoğunluğu; Corning Gorilla Glass 5 cam) 1440 x 2560 piksel çözünürlüklü ekran

    - Qualcomm Snapdragon MSM8998 (Snapdragon 835 yonga seti)
    - Adreno 540 grafik işlem birimi
    - 64 GB - 128 GB depolama alanı+microSD hafıza kartı desteği
    - 4 GB - 6 GB RAM seçenekleri
    - Çift 13 MP'lik (f/2.0 diyafram) Carl Zeiss arka kamera (optik görüntü sabitleme ve çift lens) 2160p @ 30 fps video çekimi
    - 13 MP'lik ön kamera (2160p)
    WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) ve Bluetooth 5.0 kablosuz bağlantı teknolojileri
    - USB Type-C 3.1 kablolu arabirim
    - Parmak izi okuyucu
    - 3090 mAh kapasitede batarya
    - Hızlı şarj desteği
    - Nokia Ozo Audio ses teknolojisi
    - 151.5 x 73.7 x 7.9 mm boyutlar
    -160 gram ağırlık
    - IP54 sertifikası
    - Android 7.1.1 Nougat işletim sistemi

Şu anda bayrak gemisi model için beta programı başlatılmış durumda. Böylece beta programına dahil olan kişiler Nokia 8'e Android 8.0 Oreo güncellemesini yükleyebiliyor. Elbette bu işlemin gerçekleştirilebilmesi için öncelikle IMEI ya da operatör bilgisiyle birlikte programa kayıt yapılması gerekiyor. Akabinde kurulum gerçekleştirilebiliyor.

Android Oreo'nun en önemli yeniliklerinden biri kuşkusuz Uygulama Rozetleri. Bu sayede Apple'ın iPhone 6s serisi telefonlarla sunmaya başladığı 3D Touch özelliğine benzer şekilde uygulama simgelerine basılı tutulduğunda alt menü otomatik olarak açılabiliyor. Bu da elbette kullanıcıların uygulamaya giriş yapmadan çeşitli işlemler yapmasını sağlıyor.

Üstelik Oreo'da resim içinde resim özelliğini kullanarak çift pencerede iki farklı işlem gerçekleştirilebiliyor. Örneğin bu noktada bir yandan sosyal mecralarda gezerken diğer yandan müzik listesine göz gezdirip şarkı seçimi yapılabiliyor. Kısaca gelişmiş pil ömrü, daha düzenli bildirimler ve dinamik simgeler gibi ek özellikler sunan Oreo'nun tüm detaylarına video üzerinden erişebilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >