Nokia beş arka kameralı akıllı telefon tasarlıyor!

Nokia
Nokia

HMD Global ile yoluna devam eden Nokia, beş arka kameraya sahip yeni bir akıllı telefon hazırlığında. Yeni telefonun MWC 2018 kapsamında tanıtılması bekleniyor. Peki ama bu kadar fazla kamera tam olarak neye yarayacak?

HMD Global bünyesinde akıllı telefonlar geliştirmeye devam eden Nokia, Şubat sonunda Barselona'da düzenlenecek olan MWC 2018 kapsamında yepyeni ürünleri sergilemeye hazırlanıyor. Şu anda birçok farklı modele ilişkin çeşitli söylentiler var. Ancak bunlar arasında belki de en somut olanı beş kameralı bir akıllı telefonun tanıtılacağı yönünde.

Her ne kadar Nokia cephesinden konuya ilişkin net bir açıklama gelmese de yeni cihazın Nokia 9'un devamı niteliğinde olacağı tahmin ediliyor. Evet; artık tepe seviyesi akıllı telefonlarda arkada çift kamera standart halini aldı. Hatta son dönemlerde ortaya çıkan bilgilerde artık önde de çift kameraya yer verileceği öngörülüyor. Ancak Nokia bu düzeni tamamen değiştirecek yeni bir oyuncuyu devreye sokuyor; söylentiler, yeni modelde ön kamera dahil toplamda altı kameranın yer alacağı öngörülüyor.

Nokia'nın bu büyük yeniliği Carl Zeiss ortaklığıyla geliştirmesi bekleniyor.
Nokia'nın bu büyük yeniliği Carl Zeiss ortaklığıyla geliştirmesi bekleniyor.

Peki ama arkadaki bu beşinci kameranın görevi ne olacak?

Elbette fazla kameranın en önemli avantajlarından biri çözünürlüğün önemli bir oranda artması. Nokia'nın beş kameralı modeliyle beraber akıllı telefonlarda çözünürlüğün 50 MP'e çıkacağı tahmin ediliyor. Elbette bunun haricinde kameraların kendilerine has karakteristik özellikleri olacağı da aşikar. Yani geniş açının yanı sıra yakınlaştırma özelliğiyle dikkat çeken sensörlere yer verilecek gibi görünüyor. İki farklı renkte flaşın yer alacağı telefonda arkadaki kameralar dönebilir bir mekanizmayla farklı sonuçlar ortaya çıkarabilecek. Üstelik Carl Zeiss patentiyle birlikte Nokia'nın bu alanda çok önemli bir adım atabileceği de söylentiler arasında.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >