Nokia X'in tahmini özellikleri belli oldu

Nokia X
Nokia X

Gelecek hafta tanıtılacak olan Nokia X ile alakalı ayrıntılar ortaya çıktı. İşte 5.8 inç'lik çentikli ekranla gelmesi beklenen cihazın detayları...

HMD Global bünyesinde çalışmalarına devam eden Nokia, bayrak gemisi yeni bir model için hazırlıklarını sürdürüyor. Son olarak Şubat'ta düzenlenen Mobile Dünya Kongresi kapsamında Nokia 6, Nokia 7 plus ve Nokia 8 Sirocco'yu tanıtan şirket, bu kez de X ile sahneye çıkıyor.

Geçtiğimiz dönemlerde Nokia X'in Designed by Hege YouTube kanalında 1.5 dakikalık konsept videosu paylaşılmış; keskin ve köşeli hatları sayesinde birçok kişinin ilgisini çekmişti. Son olarak 16 Mayıs'ta Çin'da tanıtılacak olan ürünün net bir fotoğrafı da paylaşıldı.

Nokia X teknik özellikleri

Şimdiye kadar ortaya çıkan bilgiler eşliğinde cihazın 5.8 inç'lik çentikli ekranda 2280 x 1080 piksel çözünürlükte görüntüler oluşturabileceğini söylemek mümkün. Yonga seti tarafında henüz netleşen bilgi olmasa da 1.8 GHz'lik çekirdeklere yer verileceği tahmin ediliyor. Öte yandan RAM konusunda ise 3 GB, 4 GB ve 6 GB olmak üzere üç farklı opsiyondan bahsediliyor. Yine benzer şekilde depolamada da 32 GB ve 64 GB seçeneklerinin sunulması bekleniyor. Ayrıca kapasiteyi daha da artırmak isteyenler için microSD desteği var. Kamera tarafında 16 MP'lik Zeiss imzalı çift arka kamera, 3000 mAh kapasitede batarya, Android 8.1 işletim sistemi, mavi, siyah ve gümüş renk seçenekleri de diğer detaylar arasında. Elbette tüm ayrıntılar için 16 Mayıs'ı beklemek gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >