Nokia'nın kamera canavarı tanıtıldı: 'Nokia 9 PureView'

Nokia, 9 PureView modeliyle, MWC19'da boy göstermeye devam ediyor.

Mobil Dünya Kongresi'ndeki GZT Teknoloji turu sürüyor. Nokia'nın aylar öncesinden duyurduğu amiral gemisi cihazı Nokia 9 PureView de fuar kapsamında kullanıcıların beğenisine sunuldu. 5 arka kamerasıyla alaka toplayan cihaz, oldukça iddialı bir performans vadediyor.

Nokia'nın uzunca bir süreden bu yana çeşitli görsellerle diri tuttuğu Nokia 9 PureView merak Barselona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde son buldu. Şirketin 5 arka kamerasıyla ilgi çeken cihazı kullanıcıların beğenisine sunulurken amiral gemisi modelin Nokia için 'yükseliş' noktasında büyük bir önem arz ettiğinin de altını çizelim.

Nokia'nın alışkanlık haline getirdiği üzere metal kasa ve ön arka kısımdaki cam materyal geleneği Nokia 9 PureView'de de sürerken IP67 sertifikasıyla suya ve toza dayanıklı bir model ile karşı karşıya olduğumuzu belirtelim. Nokia 9 PureView'ın 5.99 inçlik P-OLED ekranı, HDR10 teknolojisiyle birlikte ve 2.880x1440 yani 2K çözünürlükle kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Ekranın ayrıca, Gorilla Glass 5 teknolojisiyle korunduğunu da belirtelim.

Nokia 9 PureView, şirketin en önemli 'yükseliş hamlelerinden' biri olarak değerlendiriliyor.
Nokia 9 PureView, şirketin en önemli 'yükseliş hamlelerinden' biri olarak değerlendiriliyor.

Teknik detaylar nasıl?

Nokia, yeni cihazı PureView 9'da birçok farklı üreticinin yaptığı üzere parmak izi okuyucuyu ekran altına yerleştirmiş durumda. Cihazın yapay zeka destekli yüz tanıma sistemi de orijinal bir ekleme olarak karşımızda.

Nokia 9 PureView, kalınlık ve ağırlık gibi önemli kullanıcı beklentilerini de makul seviyelerde ortaya koyuyor.
Nokia 9 PureView, kalınlık ve ağırlık gibi önemli kullanıcı beklentilerini de makul seviyelerde ortaya koyuyor.

HMD Global'in sürpriz bir kararı olarak nitelendirilebilecek şekilde cihaz, Qualcomm'un en yeni ve güçlü yonga seti Snapdragon 855 yerine Snapdragon 845'i kullanmayı tercih etmiş. Bu nedenden dolayı 5G performans özelliklerinden mahrum kalan Nokia 9 PureView'ın performans noktasında herhangi bir sorun yaşatması ise beklenmiyor.

Nokia 9 PureView'ın tek bir depolama ve RAM seçeneğine sahip olduğunu da hatırlatalım: 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı.

En önemli özellik: Kamera!

Arka kısımda toplamda 5 farklı kamera barındıran Nokia 9 PureView'ın Zeiss imzalı 5 kamerası da 12 MP çözünürlüğe sahip. Tamamınbın f/1.8 diyafram aralığıyla geldiği söylenebilecek olan kameralardan ikisi RGB, diğer üçü ise monokrom olarak tasarlanmış.

Nokia 9, beş kamerayla ön plana çıkmaya çalışacak.
Nokia 9, beş kamerayla ön plana çıkmaya çalışacak.

Bunun dışında Nokia 9 PureView'ın geniş açılı çekim gibi çeşitli özelliklere sahip olmaması da eleştirilen konular arasında yer alıyor. Cihazın 5 arka kamerasının en önemli özelliği ışık konusundaki aşmış performansı olarak değerlendirilebilir. Cihazın ön kısımda bulunan tek ön kamerası da 20 MP f/1,8 değerlerine sahip.

Nokia 9 PureView'ın teknik özellikleri

  • Ekran: 5,99 inç P-OLED, HDR10 teknolojisi ve 2.880 x 1.440 çözünürlük, Corning Gorilla Glass 5
  • Yonga seti: Qualcomm Snapdragon 845
  • Arka kamera: 5 adet 12 MP f/1,8; ikisi RGB üçü monochrome
  • Ön kamera: 20 MP f/1,8 RAM: 6 GB
  • Dahili depolama: 128 GB
  • Batarya: 3.320 mAh, QC3 ve USB PD
  • Suya ve toza dayanıklılık: IP67 sertifikası
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >