Nokia'nın yeni efsanesi sahneye çıkıyor: Nokia 9'un yeni ayrıntıları belli oldu

Nokia 9
Nokia 9

Nokia'nın şu ana kadarki en iyi akıllı telefonu Nokia 9'un gerçek fotoğrafları sızdı. 5.3 inç'lik ekran, 13 MP çift kamera, parmak izi okuyucu ve USB Type-C telefonun en önemli detayları arasında.

Şubat sonundaki MobilDünya Kongresi'nde yeni akıllı telefonlarını tanıtan Nokia, fuar kapsamında uzun süredir merakla beklenen 9 isimli yeni modelini es geçmişti. Ancak, geçen ay yayınlanan konsept videolar, yeni tepe seviyesi model için önemli yatırımlar yapıldığını gösteriyor.

Üst kısımda standart 3.5 mm'lik kulaklık çıkışı yer alıyor.
Üst kısımda standart 3.5 mm'lik kulaklık çıkışı yer alıyor.

Nokia 9'un ilk karakteristik özelliği çerçevelerin incelmesi ve ekranın büyümesi şeklinde özetlenebilir. Zira Galaxy S8 ile farklı bir boyuta ulaşan ekran / çerçeve oranı, yeni akıllı telefonlar için de büyük önem taşıyor. Telefonun altında ise hızlı veri transferi ve hızlı şarj için USB Type-C arabirimi sunuluyor. Nokia 9'daki 13 MP'likçift arka kamera, yan yan değil alt alta konumlandırılmış durumda. Üstelik çift ton flaş ve lazer odaklanma da diğer detaylar arasında.

Nokia 9'da biyometrik tarayıcı olarak parmak izi okuyucuya yer veriliyor. Esasında buna ek olarak iris tarayıcı da sunulabilirdi.
Nokia 9'da biyometrik tarayıcı olarak parmak izi okuyucuya yer veriliyor. Esasında buna ek olarak iris tarayıcı da sunulabilirdi.

Dünyanın ilk 10 nm mobil yonga seti Snapdragon 835 ile gelen telefonda 5.3 inç'lik boyutta 1440 x 2560 piksel çözünürlükte görüntüler oluşturabilen ekran yer alıyor. Bu ekranda inç başına düşen piksel sayısı ise 557 PPI. Bunlar haricinde teknik tarafta 4 GB RAM, 64 GB dahili depolama alanı (microSD kart vasıtasıyla artırılabilir) ve USB-Type C de çok önemli. Zira telefon, donanım ve teknik detaylar bakımından hayli kuvvetli. Ek olarak mobil işletim sistemi tarafında ise Android'in en güncel sürümü olan Nougat 7.1.1 (Google Pixel arayüzü) sunulacak.

Telefonun ön yüzünde parmak izi okuyuculu bir ana menü düğmesine ek olarak geri ve alt seçenekleri açan düğmelere de yer veriliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >