North Focals akıllı gözlükler artık bildirimleri yanıtlayabiliyor

North Focals.
North Focals.

● Birçok farklı şirket uzun süredir giyilebilir ürünlere yönelik çalışmalar yapıyor. North Focals de bunlardan biri. Focals gözlüklere dahil edilen bildirim yanıtlama özelliği de akıllı gözlüklerin geleceğini işaret ediyor.

● Yeni özellik sayesinde Gmail'den gelen bildirimler sayesinde e-postalar silinip arşivlenebiliyor. Hatta tweet'ler kolay bir şekilde telefon ihtiyaç olmadan yalnızca akıllı telefonlar üzerinden retweet'lenebiliyor.

Yeni teknolojiler sağlıksektörünü olumlu anlamda dönüştürüyor. Son yıllarda varlığını iyiden iyiye hissettiğimiz giyilebilir teknolojileri de buna dahil etmek gerekiyor. Akıllı saatler, akıllı bileklikler ve akıllı gözlükler. Hatta yeni nesil kontaktlensler.

Bilim adamları, epey uzunca bir süredir yeni nesil kontaktlensler sayesinde gözlük ihtiyacını tamamen ortadan kaldırmak istiyor. Kaliforniya San Diego Üniversitesi araştırmacıları, harekete duyarlı kontakt lenslere yakınlaştırma işlevi atadı. Böylece göz iki kez kırpıştırıldığında yakınlaşma yapılabiliyor. Bu sayede ufak metinlere ya da uzaktaki herhangi bir nesne çok daha kolay görülebiliyor.

Lensler özel bir hareket sensörüne sahip. Bu da kullanıcıların göz hareketleriyle kontrolü ele alabileceği anlamına geliyor. Hatta akıllı telefon bağlantısıyla fotoğraf ve video çekimi de yapılıyor ve doğrudan cihaza depolanıyor.

  • Kontakt lens nedir? Kontakt lens aslında göz bozukluğu olan kişilerin gözlük yerine tercih ettiği bir ürün. Özellikle ileri derece miyoplarda gözlük camı aşırı kalınlaşıyor. Dolayısıyla bunun yerine insanlar artık kontakt lensleri kullanıyor. En önemli noktalardan biri ise esnek ve çoğunlukla şeffaf bir maddeden üretildiği için çok yakından bakılmadığında gözde takılı olduğu bile belli olmuyor.

Samsung da aslında son yıllarda bu alandaki varlığını önemli oranda artırmış durumda. Şirket, 2014'te Gear Blink isimli akıllı gözlük için ABD Patent ve Ticari Markalar Ofisi'nden onayı almıştı.

North Foalcs gözlükler sayesinde ekrana birçok farklı bilgi yansıtılabiliyor. Üstelik güncelleme sayesinde gelen bildirimler üzerinden işlem yapılabiliyor.
North Foalcs gözlükler sayesinde ekrana birçok farklı bilgi yansıtılabiliyor. Üstelik güncelleme sayesinde gelen bildirimler üzerinden işlem yapılabiliyor.

North Focals bildirim yanıtlama özelliğiyle güncellendi!

North isimli şirketin geliştirdiği Focals akıllı gözlüğü de buna dahil etmek gerekiyor. Bu akıllı gözlükler artık Android bildirimişlemlerini de destekliyor. Bu sayede e-postaları yönetmek ya da temel bazı işlemleri gerçekleştirmek mümkün hale geliyor.

Aslında Foalcs'a dışarıdan bakıldığında normal bir gözlükten ayırt edebilmek mümkün değil.
Aslında Foalcs'a dışarıdan bakıldığında normal bir gözlükten ayırt edebilmek mümkün değil.

Yeni özellikler sayesinde Gmail'de e-postaların silinmesi, arşivlenmesi ya da benzer işlevlerin yapılması söz konusu. Hatta gelen bildirimler üzerine tweet'lerin retweet'lenmesi bile mümkün.

Bu özellik, daha önce GoogleGlass'ta mevcut işlevlere benzer mantıkla çalışıyor. Telefonunuzu cebinizden çıkarmak zorunda olmadan çeşitli işlemler yapılabiliyor. Ne yazık ki yeni komutlar şu an için iOS desteklemiyor. Yani yalnızca Android için aktifler. Ancak önümüzdeki dönemlerde iPhone'lar için de benzer desteğin sağlanması söz konusu.

Yeni özelliği keşfetmek isteyen ve Focals gözlüklere sahip olanlar Focals uygulamasının Denemeler kısmında bunları bulabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >