ODTÜ Teknokent Türkiye'nin yeni teknoloji merkezi olacak

ODTÜ Teknokent
ODTÜ Teknokent

ODTÜ Teknokent, Türkiye'yi geleceğin teknolojileriyle buluşturma iddiasıyla Ar-Ge ve yazılım teknolojilerine odaklanmış yeni bir ihtisas teknoparkı kuruyor.

Türkiye'nin önemli teknoloji merkezlerinden ODTÜ Teknokent, hayatı kolaylaştıracak teknolojilerin üretileceği, ulusal ve küresel teknoloji şirketlerine ev sahipliği yapacak Ar-Ge ve yazılım ihtisas teknoparkını hayata geçiriyor.

ODTÜ Teknokent, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteğiyle Türkiye'yi geleceğin teknolojileriyle buluşturma iddiasıyla yeni bir merkez oluşturuyor.

Ar-Ge ve yazılım teknoloji̇leri̇ne odaklanmış bi̇r i̇hti̇sas teknoparkı niteliğindeki Bilişim İnovasyon Merkezi araştırmacı, bilişim profesyoneli, öğrenci ve vatandaşların kolay erişebileceği Eskişehir yolunda yer alıyor.
Ar-Ge ve yazılım teknoloji̇leri̇ne odaklanmış bi̇r i̇hti̇sas teknoparkı niteliğindeki Bilişim İnovasyon Merkezi araştırmacı, bilişim profesyoneli, öğrenci ve vatandaşların kolay erişebileceği Eskişehir yolunda yer alıyor.

İnovasyon potansiyeli yüksek bir yerde kurulacak

Merkez, ODTÜ MET Yerleşkesi'nde kurulacak. Bu alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun yanında, ODTÜ ve ODTÜ Teknokent'e 3 kilometre, Bilkent Üniversitesi ve Bilkent Cyberpark'a 8 kilometre, Hacettepe Üniversitesi ve Hacettepe Teknokent'e ise 9 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Merkez, bu haliyle Ankara'nın yoğun araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin yürütüldüğü, yeni teknolojilerin geliştirildiği, inovasyon potansiyeli yüksek bir bölgesinde faaliyet gösterecek.

Bilişim ve telekomünikasyon şirketlerine toplam 33 bin 500 metrekarelik kapalı alan sunan Bilişim İnovasyon Merkezi'nin yıl sonuna kadar hayata geçirilmesi ve 2018'in ilk çeyreğinde açılması planlanıyor.

Merkezde, temel olarak hayatı kolaylaştıran bilişim teknolojileri geliştirilecek. Buradaki şirketlerin küresel boyutta yüksek ekonomik katma değer üreteceği sinerji yaratılacak.

Merkezle ayrıca bilim, Ar-Ge ve teknoloji kavramlarının ürettiği ve üretebileceği sonuçların kamuoyuyla buluşması sağlanacak.

ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa Kızıltaş.
ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa Kızıltaş.

Robot teknolojiler, 5G, Sanayi 4.0, akıllı şehirler

ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa Kızıltaş, Bilişim İnovasyon Merkezi'nin, bilişim ve telekom alanında en az üniversite mezunu, alanında uzman yaklaşık bin 500 kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.

Merkezde yürütülecek çalışmalar ve ekonomik hedeflere yönelik bilgiler veren Kızıltaş, şunları kaydetti:

"Bilişim İnovasyon Merkezi'nin hedefini ilk olarak yılda 500 milyon dolarlık yazılım ihracatı olarak belirledik. Genel olarak merkezde bilişim ve inovasyon temelli çalışmalar gerçekleştirilecek. Biraz daha net olmak gerekirse; robot teknolojiler, sanayiye teknoloji geliştirme, 5G/ileri iletişim teknolojileri, bulut çözümleri, büyük veri, nesnelerin interneti, sanayide sayısal dönüşüm (Sanayi 4.0), siber güvenlik, akıllı şehirler başta olmak üzere, odaklı ve özgün çalışmalar gerçekleştirecek bilişim ve telekomünikasyon şirketlerine ev sahipliği yapılacak."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >