Otizmli çocuklar için ücretsiz eğitim uygulaması: Otsimo

Otsimo
Otsimo

Türk geliştirici, otizmli çocuklar için tasarladığı Otsimo uygulaması için destek topluyor.

Üç yaşından önce başlayarak ömür boyu devam eden ve beynin gelişimini engelleyen otizm, küçük yaşta karşılaşılan en ciddi rahatsızlıklardan biri. Elbette bu hastalığın önüne geçebilmek için birçok farklı tedavi yöntemi var. Mevcut yöntemlerin büyük bir bölümü sonuç vermiyor ve başarısız oluyor. Çok küçük bir kısmı ise hastalığın kontrol altına alınmasını sağlayıp, ilerlemesini engelliyor.
Bu hususta farkındalığı artırmak ve ücretsiz eğitimler vermek için tasarlanan çeşitli mobil uygulamalar da var. Apple sertifikalı iOS geliştiricilerinden biri Zafer Elcik'in geliştirdiği Otsimo uygulaması da işte tam olarak bu kapsamda yer alıyor.

Otizmli çocuklara ücretsiz eğitimler sunan bu mobil uygulama, çocukların kendi kendilerini geliştirmelerini sağlıyor. Uygulama içerisindeki oyun ve eğitimlerin tamamı çocukların konsantrasyon eksikliğini geliştirmeyi amaçlıyor. Normal şartlarda 5 ile 15 dakika içerisinde odaklanabilen otizmli çocuklar, tablet kullanırken daha da fazla konsantrasyon problemi yaşıyor ve bu süre 45 ile 50 dakikaya kadar çıkabiliyor. Dolayısıyl Otsimo da tam olarak bu noktada devreye girerek odaklanmayı artırmayı amaçlıyor.

Hatta şu anda bu eğitim uygulaması için özel bir destek toplama projesi de başlatılmış durumda. Üstelik App Store üzerinden de uygulamaya ücretsiz olarak erişebilmek mümkün.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >