Oyun tutkunlarına özel cips: Xbox temalı Doritos

Doritos Power.
Doritos Power.

Dünyanın en popüler cips markalarından biri olarak gösterilen Doritos, oyun tutkunları için yeni bir cips üretti. Cips poşetinin üzerinde Xbox’ın logosu yer alırken cipslerin de Xbox logosundaki yeşil renkten olması büyük ilgi uyandırdı.

Dünyanın en popüler cips markalarından biri olmasının yanında hem akıl dolu reklam ve pazarlama teknikleri; hem de doğru imaj değişiklikleri ile alaka toplayan Doritos, dili mavi yapan cipslerin ardından yeni bir cips türüyle karşımıza çıkacak. Bir Reddit kullanıcısının paylaştığı fotoğraflarda, yeşil bir Doritos görüntülenirken isminin ise Doritos Power olduğu öğrenildi. Bu cipsin yeşil renkli olmasının nedeniyse Jalapeno biber aromasından ziyade Xbox’a özel üretilmiş olması.

Bu hamle, Doritos-Xbox ortaklığı için oldukça iyi bir adım olarak nitelendirilebilir.
Bu hamle, Doritos-Xbox ortaklığı için oldukça iyi bir adım olarak nitelendirilebilir.

Siyah ve yeşil görüntüye sahip olan cips, yosun tutmuş bir kaya görünümünde. Ülkemizde satışa çıkıp çıkmayacağı hakkında net bir bilgi olmasa da Microsoft’un ve Doritos’un ortak pazarlama tekniklerinden birine şahit olduğumuzu söylemek mümkün. Doritos daha önce bazı şirketler ile bu tarz garip reklam çalışmalarında bulunmuştu. Bu ilginç reklam projelerinden birisi olan Guardians of the Galaxy, filminin müziklerini dinlememize olanak sağlayan kulaklık girişli paketlerdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >