'Oyun ve internet bağımlılığı' tedavisi için gönderildiği merkezde ölü halde bulundu

Çin internet tedavi merkezinde ölen genç
Çin internet tedavi merkezinde ölen genç

Aşırı oyun bağımlısı olduğu gerekçesiyle bir tedavi merkezine gönderilen 18 yaşındaki genç, tedavi olmak için gittiği merkezde vücudunda morluklarla ölü halde bulundu.

Son dönemin en fazla yükselişte olan hastalıklarından internet ve oyun bağımlılığı yeni bir alan olduğu için mücadelesinde oldukça zorluk çekiliyor. Bunun en çok yaşandığı yer ise dünya genelinde en fazla nüfusa sahip ülke olan Çin. Hükümetler, bunun için bir takım önlemler almaya çalışsa da pek başarılı olduğu söylenemez. Çünkü bu hastalık daha küçükken oluşturulmamaya yönelik çalışma sonucunda engellenebilir diye düşünüyorum. Sonradan yapılan müdahaleler kişilerde çok fazla etki etmeyerek bir sonuç elde edilemiyor.

İşte bunun en son ve acı örneği de yine Çin’de yaşandı. Çin’de bulunan internet ve oyun bağımlılığı tedavi merkezleri bir sürü ailenin umudu olarak çalışıyor. Ancak bazıları çok fazla şiddete eğimli halde bir tedavi şekli benimsiyor. İşte aşırı şiddet uygulanan bir merkeze ailesi tarafından gönderilen 18 yaşındaki gencin sonu ölüm oldu. Tedavi için gittiği merkezde vücudunda bulunan morluklar ve yaralarla bulunan çocuk kendisine ulaşıldığında çoktan ölmüştü.

18 yaşındaki gencin tedavi gördüğü merkezden bir fotoğraf. Tımarhaneye benziyor!
18 yaşındaki gencin tedavi gördüğü merkezden bir fotoğraf. Tımarhaneye benziyor!

Sabahın 6.30’unda güne başlanan bu merkezde internete bağlı teknolojik cihazların sayısı oldukça az. Bu internetsiz cihazların hastalığı tedavi edebileceği düşüncesi oldukça saçma geliyor. Çünkü yasaklar insanları daha da kızdıran ve aksi yönde hareket etmesine neden olan fenomenlerdir. Hele internet gibi gençlerin neredeyse su ve ekmek kadar ihtiyaç duydukları bir şeyi yasaklamak en saçma olaylardan.

Sizce interneti yasaklayarak tedavi etmek sizce ne kadar mantıklı? Bu tedavide nasıl bir yol izlenmeli?

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >