Pagani, ilk elektrikli süper otomobili için tarih verdi

Pagani Huayra
Pagani Huayra

Zonda ve Huayra gibi süper otomobil türünün en iyi örneklerini geliştiren Pagani, ilk elektrikli otomobili için çalışmalara başladığını açıkladı. Elektrikli süper arabının 2025'te seçkin tüketicilerin beğenisine sunulması bekleniyor.

Mercedes'in on iki silindirli AMG motorlarını kullanarak Zonda ve Huayra adında iki benzersiz süper araba tasarlayan Pagani de elektrikli otomobil geliştirmeye başladı. Arjantin'de bir televizyon kanalına konuşan İtalya merkezli şirketin kurucusu Horatio Pagani, ilk elektrikli aracın ne zaman yollarda olacağını açıkladı.

Pagani, her ne kadar süper arabaları süper yapan unsurun V12 gibi sıra dışı motorlar olduğunu düşünse de, giderek daha sınırlayıcı hale gelen emisyon kurallarının endüstriyi elektrikli otomobillere mecbur bıraktığını ifade ediyor. Halihazırda Zonda ve Huayra'yı takip edecek üçüncü süper araba modeli üzerinde çalışmayı sürdüren İtalyan şirket, bu modelde yine çift turbolu V12 AMG motoru kullanacak. Ancak dördüncü modelde tamamen elektrikli bir güç aktarım sistemi benimsenecek.

Pagani'nin ajandasında otonom sürüş teknolojileri geliştirmek yok

Bugün yaklaşık 20 kişilik bir ekip, Pagani'nin ilk elektrikli otomobili üzerinde ar-ge faaliyetleri yürütüyor. Sürüş deneyiminin ön planda olduğu süper otomobil segmenti için otonom teknolojilerin anlamsız olduğunu belirten Pagani, bu hususta herhangi bir çalışması olmadığını da ekliyor. Satış fiyatı diğer Pagani'lerdeki gibi milyon dolar seviyesinde olacak araç, Hırvat elektrikli otomobil teknolojileri uzmanı Rimac'ın Concept Two veya Concept Three modelleriyle rekabet etmek üzere 2025'te piyasaya sürülecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >