PTT'den teknolojik hamle: 'Drone ile kargo'

Drone'lar yaygınlaşmaya ve farklı alanlarda kullanılmaya devam ediyor.

PTT için ‘drone ile kargo’ devri resmen başlıyor. Pilot il olarak belirlenen Ankara’da başlayacak drone ile kargo dağıtımı İstanbul ve İzmir’e de kısa sürede taşınabilir. 2019, drone kargo sistemi için belirlenen tarih olarak değerlendiriliyor.

PTT Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik, kurumun son dönemi ve gelecek planları konusunda oldukça önemli açıklamalarda bulundu. PTT’nin her geçen yıl rekorlar kırarak büyüdüğünü ifade eden Bozgeyik, 2019 yılı için de oldukça umutlu konuştu. Bozgeyik tarafından 2019 yılının başarı noktasında farklı hedeflerle de donatıldığı ifade edilirken kargo taşımacılığına yeni bir soluk getirme isteğinin de altı çizildi.

DHL, bu uygulamaya geçişiyle birlikte büyük bir ilgiye mazhar olmuştu.
DHL, bu uygulamaya geçişiyle birlikte büyük bir ilgiye mazhar olmuştu.

PTT’nin paradigma konusunda değişikliğe giderek hizmetin vatandaşın ayağına götürülmesine odaklandığını ifade eden Kenan Bozgeyik, ‘Bunu yaparken de öncelikle mobil araçlarımızı sahaya çıkarttık. Mobil araçlarımızla bir tarafta ulaşamadığımız, erişemediğimiz noktalar varsa oralara gitmeyi hedefliyoruz.’ açıklamasında bulundu.

Kenan Bozgeyik.
Kenan Bozgeyik.

Pilot il: Ankara

Vatandaşların kargolarını istedikleri yerde, istedikleri zamanda, kendilerine gönderilen özel şifre vasıtasıyla alabileceğini ifade eden Genel Müdür Bozgeyik, yerli ve milli Kargomatik makinelerinden 100 tanesinin pilot il olarak Ankara’ya yerleştirildiğini söylerken, İstanbul ve İzmir’de de bu projenin yaygınlaştırıldığını ifade etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >