Qualcomm'un baskıları sonuç verdi: Çin'de iPhone satışları yasaklandı!

iPhone X
iPhone X

Qualcomm, uzun süredir iPhone'larda kullanılan bazı teknolojilerin kendisine ait olduğunu ifade etti. Patent ihlali yapıldığı gerekçesiyle Çin'de mahkemeye başvuran şirket, alınan karar sonucunda haklı çıkmış görünüyor. Konuya ilişkin detaylar ve Apple'ın açıklaması haberimizde:

Qualcomm ve Apple arasındaki 'davalar silsilesi' devam ediyor. İki şirketin ismi 'patent savaşları' konusunda bir kez daha aynı cümlede geçiyor. Ama bu sefer konu biraz daha farklı. Qualcomm, iPhone'larda kullanılan bazı teknolojilere ait patentlerin kendinde olduğunu ifade ediyor. Bunun karşılığında ise Apple'ın herhangi bir patent ücreti ödemediğini ifade ediyor. Dolayısıyla bu noktada yeni bir dava daha ortaya çıkıyor.

Yani artık ek bir karar çıkmadığı sürece bahsi geçen iPhone'ları Çin'de satın almak mümkün gözükmüyor.
Yani artık ek bir karar çıkmadığı sürece bahsi geçen iPhone'ları Çin'de satın almak mümkün gözükmüyor.

Çin'de yasaklandı!

Qualcomm, Çin özelinde bu işten başarılı şekilde çıkmış görünüyor. Zira, Çin mahkemesi 'patent ihlali' konusunda Qualcomm'u haklı bulmuş durumda. Ama Apple konunun henüz tam anlamıyla karara bağlandığını düşünmüyor.

Alınan kararla birlikte Qualcomm, iPhone 6s, iPhone 6s Plus başta olmak üzere iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X'da satışlar durdurulmuş durumda. Bu da aslında son aylarda ciddi bir değer kaybı yaşayan Apple için çok kötü bir durum.

Doğal olarak Cupertinolu şirket konuyla alakalı açıklama yaparak detaylardan bahsetti. Tüm yasal seçeneklerin mahkemeler aracılığıyla takip edileceğini belirten Apple, iPhone modellerinde herhangi bir sorun olmayacağını ve Çin'deki kullanıcıların satın almaya devam edebileceğini ifade ediyor. Ek bir açıklama olduğunda güncellemeyle yeni detayları paylaşacağız.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >