Radyo kiti kuran 268 öğrenci dünya rekoru kırdı

​Radyo kiti kuran 268 öğrenci dünya rekoru kırdı
​Radyo kiti kuran 268 öğrenci dünya rekoru kırdı

Hindistan'da gerçekleşen Bilim ve Teknoloji Festivali bu yıl 4. kez düzenlendi. Festivalin etkinliklerinden biri radyo kiti birleştirmekti. Toplam 490 öğrencinin katıldığı dünya rekoru denemesinde 268 öğrenci, montajı 2 saatte tamamlayarak Guinness Dünya Rekoru kırdı.

Guinness Dünya Rekorları'ndan bir temsilci, rekorun sertifikasını Bilim ve Teknoloji Bakanı Harsh Vardhan'a teslim etti.

2015 yılında başlatılan Hindistan Uluslararası Bilim Festivali (IISF) , Bilim ve Teknolojiyi tanıtmak ve bilim ile birlikte Hindistan'ı gelişmiş bir ülkeye çevirmeyi amaçlayan festival. Bu yıl 4. düzenlenen festivalin 3. gününde, radyo kitlerini belirlenen sürede birleştiren 268 öğrencinin Guinness Dünya Rekoru kırdığı açıklandı.

IISF'nin organizasyon komitesi sözcüsü, etkinliğe 490 öğrencinin katıldığını ve 268'i belirlenen saatlerde montaj işlemini tamamlayarak rekoru kırdığını belirtti.

268 öğrenci radyo kitlerini birleştirerek dünya rekoru kırdı

Ülke çapında çeşitli şehir ve ilçelerden gelen öğrenciler, Science City Expo'da gerçekleşen etkinlikte radyo kitlerini birleştirmeyi 2 saat içinde tamamladı. Guinness Dünya Rekorları'ndan bir temsilci, rekorun sertifikasını öğrenciler adına Bilim ve Teknoloji Bakanı Harsh Vardhan'a teslim etti. Bakan Vardhan, genç bilimcileri tebrik etti ve onlarla gurur duyduğunu söyledi.

Etkinliğe katılan 490 öğrenciden 268'i başarılı oldu
Etkinliğe katılan 490 öğrenciden 268'i başarılı oldu

'Başaramadım ama çok şey öğrendim'

490 öğrenci arasında yer alan, ancak belirtilen sürede radyo kitini monte edemeyen Sandeep Kothari, "268 arkadaşımın arasında olamamama rağmen bugünkü oturumdan çok şey öğrendim" diye konuştu. Kothari, rekoru başaran arkadaşlarıyla gurur duyduğunu ekledi.

Salı günü, IISF'nin ilk gününde 1,598'den fazla öğrenci, En Büyük Astrofizik dersi için bir araya gelerek yine Guinness Dünya Rekoru kırmış ve spektroskopi yapmışlardı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >