Rapor: Facebook da Fitbit'i satın almak istedi ama Google daha fazla para önerdi

Google Fitbit
Google Fitbit

Google'ın Fitbit satın alması sonrasında yeni raporlar ortaya çıkmaya devam ediyor.
Son olarak, Fitbit'e Google'dan önce Facebook'un da talip olduğu rapor edildi.
Facebook da Google gibi giyilebilir teknoloji dünyasında varlık göstermek için çeşitli adımlar atıyor. Ayrıntılar haberimizde:

Bu hafta teknoloji dünyasındaki en önemli gelişme Google'ın Fitbit'i satın alması oldu. Toplamda 2.1 milyar dolara gerçekleşen satın alma, Google'ın 'giyilebilir teknolojilerde' elini önemli oranda kuvvetlendiriyor.

Facebook da Fitbit'i satın almak istedi.

Google satın alma açıklamasının ardından yeni raporlar ortaya çıkmaya devam ediyor. The Information'ın aktardıklarına göre aslında Facebook da Fitbit'e talipti. Ancak yüksek rakam vermesi sebebiyle satın almayı gerçekleştiren taraf Google oldu.

Fitbit satın alması Google için büyük önem taşıyor. Çünkü şirket bu alanı Apple ve Samsung'a bırakmak istemiyor.
Fitbit satın alması Google için büyük önem taşıyor. Çünkü şirket bu alanı Apple ve Samsung'a bırakmak istemiyor.

Donanım pazarındaki varlığını artırmak istiyor

Facebook'un donanım olarak en fazla bilinen ürünleri Oculus VR kulaklıklar ve Portal ekranları. Dolayısıyla aslında çok büyük bir donanım varlığına sahip değil. Facebook'un Fitbit'i almaya çalışması, aslında bu pazarda güçlenmek istediği gerçeğini ortaya çıkarıyor.

Facebook da Google gibi giyilebilir teknoloji pazarını Apple ve Samsung gibi dev oyunculara bırakmak istemiyor. Daha doğrusu bu pazardan mutlak suretle pay almak istiyor.

Her ne kadar Fitbit satın alması gerçekleşmemiş olsa da Facebook'unalternatiflere yönelerek varlık göstermek istediği pazar için adımlar atacağını tahmin etmek hiç de zor değil.

Akıllı saat pazarında 2019'un ilk çeyreğinde küresel sevkiyatın %35.8'i Apple tarafından gerçekleştirildi. Samsung ise bu listede %11.1 ile ikinci sırada yer alıyor. Fitbit ise yine büyük oyunculardan biri ve %5.5 ile dördüncü sırada.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >