Raporlar Google, Facebook ve Amazon'un dijital ekonomide ne kadar egemen olduğunu gösteriyor

Sosyal medya
Sosyal medya

En büyük teknoloji şirketlerinden üçü dijital ekonomideki gücünü ortaya koyuyor.
ABD'deki dijital reklamlarda her 3 dolardan 2'si eMarketer verilerine göre Google, Facebook ve Amazon'a gidiyor.
Teknoloji şirketleri böylece uzun süredir internet pazarında rekabetin sadece sadece bir tık uzakta olduğunu vurguluyor.

Dijital ekonomide pazar çok büyük ve kazanılacak çok para var. Şu anda bu paranın büyük bir bölümü ise yalnızca üç şirketin kasasına akıyor. Bunlar Google, Facebook ve Amazon.

Bu üç şirket şu an dünyanın en değerli teknoloji şirketleri arasında yer alıyor. Çizelgede gösterildiği gibi eMarketer verilerine dayanarak şirketlerin dijital ekonomisine ilişkin kapsamlı bilgilere erişebilmek mümkün.

Örneğin, ABD'de dijital reklamlara harcanan her 3 dolarda 2'sinden fazlası bu üç şirketten birine gidiyor. Facebook; şaşırtıcı bir şekilde sosyal medya reklamcılığının aslan payını alıyor ve mobil reklamlarda Google ile arasındaki açığı kapatıyor.

eMarketer.com verilerine göre istatistikler bu şekilde.
eMarketer.com verilerine göre istatistikler bu şekilde.

Tabloda e-ticaret satışları;dijital reklam harcamaları, sosyal medya reklam harcamaları ve mobil reklam harcamaları gibi ayrıntılar yer alıyor.

Amazon, dijital reklamcılıkta büyüyen bir güç olmakla birlikte, asıl dayanağı ise ABD'deki tüm e-ticaret satışlarının%37.7'sini gerçekleştiriyor olması. Özellikle bu rakam aslında Amazon'un üçüncü taraf satışlarıyla ilgili yeni bilgileri takip eden eMarketer tarafından yapılan araştırmanın sonucuyla ortaya çıkıyor.

Televizyon endüstrisi internet tarafından değiştikçe Google ve Amazon da yeni gelir akışlarından yararlanacak şekilde konumlandırılıyor. ABD'de bir televizyondan yayın akışı izleyen tüketicilerin %27'si Amazon'u; %17'si bir Google hizmetini veya cihazını izler.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >