Saat karışıklığı

Saat kaç?
Saat kaç?

Saatin kaç olduğu sorusu ile yine milyonlarca insan yeni güne uyandı. Dün itibariyle bazı ajansların yaz saati uygulamasından vazgeçildiğini haberleştirmesi üzerine bazı bilgisayar ve akıllı cihazların saatlerini otomatik olarak kendini geri alması, yeniden saat kaç sorularını yükselmesine neden oldu.

Saat kaç? Bakanlar Kurulunun 7 Eylül 2016'da aldığı karar ile 27 Mart 2016 tarihinde saat 03.00'te saatlerin bir saat ileri alınmasıyla başlatılan yaz saati uygulamasının her yıl ve yıl boyu sürdürüleceğini belirtilmişti.

Dün bu kararın Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından yaz saati uygulamasından vazgeçildiğine dair söylentiler ortaya çıkmıştı. Ama Bakanlar Kurulu'nun 7 Eylül 2016 tarihli, 2016/9154 sayılı kararına gönderme yapılıp '29 Ekim 2018 Pazar günü saat 04.00'ten itibaren bütün yurtta saatlerin bir saat geri alınması kararlaştırılmıştır' deniyordu. 2. Madde'de ise Bakanlar Kurulu'nun 2016/9154 sayılı kararanın yürürlükten kaldırıldığı belirtiliyordu.

Peki saat kaç?

Dün ortaya çıkan bazı yaz saati uygulamasından vazgeçildi söylentilerinin ardından milyonlarca kişinin kafası yeniden karışmaya başlamıştı. Birde bugün bazı bilgisayarlar ve akıllı telefonlar saatlerini otomatik olarak 1 saat geri alınca olanlar oldu. Saat kaç sorusu gündeme geldi.

Şu an itibariyle Bakanlar Kurulunun belirttiği gibi yurtta saatlerin bir saat ileri alınmasıyla başlatılan yaz saati uygulaması halen devam ediyor ve söz konusu bir saat ileri bir saat geri alma sorunu da ortadan kalkmış oluyor. Kendini otomatik geri almış cihazların ise analog duvar saatlerine göre yeniden düzeltilmesi gerektiği belirtiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >