Samsung Galaxy M30, üç arka kamera ve minik çentikli ekranla geliyor

Samsung Galayx M30
Samsung Galayx M30

Samsung'un geçtiğimiz dönemlerde fiyat / performans segmenti için temellerini attığı Galaxy M serisi, üçüncü modeliyle de epey iddialı görünüyor. Yeni çıkan sızıntılar, alt alta dizilmiş üç kamera

Samsung'un geniş ürün yelpazesi kullanıcılara bolca seçim şansı sunuyor. Fiyat / performans konusunda iddialı modellerin olduğu gibi, doğrudan fiyata ya da performansa odaklanan modeller de var. Aslında az önce bahsettiğimiz fiyat ve performans konusunu dengeleyen aileden biri de Galaxy M. Yakında çıkacak olan Galaxy M30 ile yeni bir üye daha bu aileye dahil edilmiş oluyor.

Galaxy M30'da ekran / gövde oranını yükseltmek için Y şeklindeki bir çentik yer alıyor.
Galaxy M30'da ekran / gövde oranını yükseltmek için Y şeklindeki bir çentik yer alıyor.

Samsung Galaxy M30'un teknik özellikleri belli oldu

Yeni telefonda 6.38 inç boyutunda bir AMOLED ekran yer alıyor ve bu ekranda 2220 x 1080 piksel çözünürlük sunuluyor. Daha önce de bazı telefonlarda karşılaştığımız minik bir çentik Galaxy M30'da da sunuluyor.

Samsung tarafından üretilen Exynos 7904 yongasının kullanıldığı telefonda 8 çekirdekli işlemci bulunuyor. İki çekirdek Cortex-A73 ile 1.8 GHz'de çalışarak performansa odaklanırken geriye kalan altı Cortex-A53 çekirdeği ise 1.6 GHz'de görev yapıyor. Grafik işlem birimi tarafında ise görevi Mali-G71 MP2 alıyor. Öte yandan 4 GB / 6 GB RAM, 64 GB / 128 GB depolama seçenekleri de detaylar arasında.

Gelelim kamera tarafına. Daha önce Galaxy A7'de de gördüğümüz gibi yeni telefonda üç arka kamera yer alıyor. Bu kameralar 13 MP + 5 MP + 5 MP şeklinde alt alta sıralanıyor. Önde ise 16 MP'lik bir kamera var. Bir diğer husus da batarya tabii. Büyük gövdesi sebebiyle Galaxy M30'a 5000 mAh kapasitede batarya sığdırılabileceği söyleniyor.

Gelecek ay Hindistan'da satışa çıkması beklenen telefonun fiyatının 250 dolar civarında olacağı tahmin ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >