Samsung Galaxy Note10 ile tüm fiziksel tuşlar ortadan kalkabilir

Samsung Galaxy Note10 çizimi. Fotoğraf: PhoneArena.com
Samsung Galaxy Note10 çizimi. Fotoğraf: PhoneArena.com

Yeni iddialar, Samsung Galaxy Note10 ile birlikte tüm fiziksel tuşların telefondan kaldırılacağı yönünde. Yani güç düğmesi ya da ses açma / kısma düğmelerinin tamamen dokunmatik yüzey olarak sunulabilir. Ayrıntılar haberimizde:

Akıllı telefonlardaki fiziksel tuşlar yavaş yavaş tarihe karışıyor. Eskiden ana menü tuşları parmak izi okuyucu olarak kullanılırken şu anda şirketler daha çok yüz tanıma teknolojilerini tercih ediliyor. Ya da ekran altı parmak izi okuyuculara yer veriliyor. Yeni iddialar, Galaxy Note10'da fiziksel tüm tuşların tarihe karışacağı yönünde.

Böylece tüm kontrollerin dokunmatik yüzeyler üzerinden yapılması bekleniyor.
Böylece tüm kontrollerin dokunmatik yüzeyler üzerinden yapılması bekleniyor.

Tüm fiziksel tuşlar kaldırılabilir

Şu anda tepe seviyesi telefonlarda güç tuşu, ses kısma ve açma tuşu haricinde çoğunlukla ekstra bir fiziksel düğme yok. Ancak Galaxy Note10 ile birlikte tüm fiziksel tuşların ortadan kaldırılacağı söyleniyor. Ağustos'ta tanıtılması beklenen yeni telefon, bu noktada bir ilki gerçekleştirebilir.

Bu fiziksel tuşların yerini ise tahmin edilebileceği gibi dokunmatik yüzeylerin alacağı söyleniyor. Ama bu noktada ise kullanıcıların akıllarına kontrollerin sürekli olarak değişebileceği ihtimali geliyor. Kullanıcıların büyük bölümü dokunmatik yüzey sebebiyle telefon cebinizdeyken bile kontrolden çıkabileceğinden korkuyor.

Tabii bu tip durumlara karşı Samsung'un Galaxy Note10'dan önce dokunmatik yüzeyleri farklı bir modelle test edilip edilmeyeceği ise merak ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >