Samsung Galaxy S6 Android Oreo yakın zamanda çıkabilir

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Samsung, 2015 yılında duyurduğu Galaxy S6 için yakın zamanda Android Oreo güncellemesini sunacak gibi görünüyor.

Samsung, Android işletim sistemli akıllı telefonlar söz konusu olduğunda en fazla model çeşitliliği sunan şirketlerin başında geliyor. Elbette çok fazla seçenek sunulması ürünleri satın alan kişiler için başlı başına yeterli değil. Burada hem akıllı telefon hem de tablet tercihlerini Güney Koreli şirketten yana yapanların bir de "güncelleme sıklığını" göz önünde bulundurmasına sebep oluyor.

Akıllı telefonların güncelleme konusunda birkaç ay önce "söylenti" şeklinde ortaya çıkan bilgiler bir kez daha doğrulandı denilebilir. Zira Galaxy S6 için Android Oreo güncellemesinin yakında sunulması bekleniyor. Böylece tam olarak 2.5 yıl önce duyurulan bir telefon, en güncel mobil işletim sistemiyle kullanılabilir hale geliyor.

Galaxy S6, 5.1 inç boyutundaki ekranda 1440 x 2560 piksel çözünürlükte görüntüler oluşturabiliyor.
Galaxy S6, 5.1 inç boyutundaki ekranda 1440 x 2560 piksel çözünürlükte görüntüler oluşturabiliyor.

Android 8.0 Oreo ile hangi özellikler geliyor?

Bu noktada kullanıcıların en çok merak ettiği ayrıntıların başında ise Android 8.0 Oreo ile sunulacak yenilikler geliyor. En yeni Android sürümü temelde gelişmiş pil ömrü, daha düzenli bildirimler, resim içinde resim, eskiye oranla daha dinamik simgeler ve çok daha gelişmiş bir klavyeyle geliyor.

Galaxy S6 için henüz net bir tarih belli olmasa da ayrıntıların yakın zamanda ortaya çıkması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >