Samsung pes etti: Note 7 için resmen özür diledi!

Samsung'un mobil departmanının başındaki isim Dong-jin Koh, Note 7'nin fiyaskoyla sonuçlanmasından dolayı müşterilerinden özür diledi. DJ Koh, insanların güvenini yeniden kazanacaklarını belirtti.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un son dönemde en çok güvendiği akıllı telefon projesi tam bir fiyaskoyla sonuçlandı. 2 Ağustos'ta tanıtılan Note 7, birçok kişinin ilgisini çekmişti ve satışa çıkmasının ardından kısa süre içinde milyonlarca adet sattı.

Galaxy Note 7’ye ilk dava açıldı

Bir süre sonra telefonun aşırı ısındığına ve patladığını dair haberler çıkmaya başladı fakat ilk başta çok önemsenmedi. Fakat ardından Samsung'un da kabul ettiği kronik bir sorun olduğu ortaya çıktı ve telefonların satışı durduruldu. Piyasadaki Note 7'lerin toplanacağı ve bataryaları yenilenerek tekrar satışa sunulacağı açıklandı.

Samsung Galaxy Note 7 Modellerini toplatma kararı aldı

Değişim programı başlatıldı ve birçok Note 7 sahibi telefonunu Samsung servislerine iade etti. Tam her şey yoluna girdi derken, yenilenen telefonların da bataryasının sorunlu olduğu anlaşıldı. Bataryası değiştirilen ve sıkı denetimden geçen Galaxy Note 7'lerde de aşırı ısınma ve yanma sorunu ortaya çıktı. Hatta ABD'de uçakta yanan bir Note 7 yüzünden uçuş seferi iptal edildi.

Patır patır patlayan Note 7'ler capsleri de patlattı


Gelişmeler üzerine Note 7'lerin üretimi durduruldu. Güney Koreli teknoloji devinin sadece bu olaydan ötürü zararının 17 milyar doları geçtiği ifade edildi. Tüm bu gelişmeler yaşanırken Samsung tarafından yapılmamıştı; ta ki bugüne kadar. Samsung'un mobil departmanının 1 numaralı ismi Dong-jin Koh, kameralar karşısına geçti ve Note 7 yüzünden özür diledi:
“Yaşatmış olduğumuz bu hayal kırıklığından ötürü değerli müşterilerimizden ve bizi seven insanlardan özür diliyorum. Bu konuda bizleri yalnız bırakmayan müşterilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Müşterilerimizin güvenini yeniden kazanmak için elimden gelen tüm gayreti göstereceğim."

Bu açıklamayla birlikte Samsung, Note 7 projesinin fiyaskoyla sonuçlandığını resmen kabul etmiş oldu. Zira bu zamana kadar Güney Koreli ajansların Note 7'ye dair birçok haber geçmesine rağmen, Samsung resmi bir açıklama yapmamıştı.

Diğer taraftan Samsung kullanıcılarına Galaxy Note 7 sorusu soruldu. ABD'de yapılan ankette, Samsung'a duyulan güvenin sarsılıp sarsılmadığı araştırıldı. İşte anketten çıkan o sonuç:

Bir daha Samsung almayı düşünürüm: %60
Bir daha Sasmung almayı düşünmüyorum: %40

Samsung kullanmayı düşünmeyenlerin yüzde 30'u iPhone 7'ye geçeceğini ifade ederken, yüzde 70'i de yine Android kullanmaya devam edeceğini açıkladı. Bu kesimden yüzde 8'lik dilim ise Google Pixel almak istediğini belirtti.








Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >