Samsung telefonlarda gizli menüye nasıl erişilir?

Samsung
Samsung

Samsung akıllı telefonlarda gizli menüye erişerek telefonun birçok farklı özelliğini test edebilmek mümkün. İşte milyonlarca Samsung kullanıcısının bilmediği gizli menüye erişme yöntemi.

Samsung akıllı telefonlarda sol üst kısımda yer alan bildirim paneli, varsayılan olarak mavi, kırmızı ve yeşil olarak aydınlanarak farklı hususlarda kullanıcıyı bilgilendiriyor. Ek uygulamalar sayesinde farklı renklerde programlayarak bildirim LED'lerini görevlerini de değiştirebilmek mümkün hale geliyor. Ancak, Samsung telefonlardaki püf noktaları bununla sınırlı değil elbette. Android'de sisteme gömülü olarak sunulan "tamamen yazılımsal" ayrıntılar da mevcut.

Samsung telefonlarda gizli menüye erişim için kullanılabilecek kod: *#0*#
Samsung telefonlarda gizli menüye erişim için kullanılabilecek kod: *#0*#

Küçük bir kod sayesinde Samsung akıllı telefonlardaki gizli menüye erişip işlem gerçekleştirebilmek mümkün. Bunun için öncelikle telefonun arama bölümünden *#0*# tuşlarına basıldığında gizli menüye kolayca erişilebiliyor.

Gizli menüde kullanıcıların karşısına birçok farklı seçenek geliyor.
Gizli menüde kullanıcıların karşısına birçok farklı seçenek geliyor.

Samsung telefonlardaki gizli menüye erişildiğinde kullanıcıların karşısına doğrudan bu menü geliyor. Bu ekran üzerinden "Red, Green ve Blue" seçeneklerini kullanarak ekran testi gerçekleştirebilmek mümkün.Bu gizli menü sayesinde telefonun çeşitli özelliklerini test edebilmek mümkün hale geliyor.

Reviever, Vibration ve Dimming sayesinde ahize, titreşim ve ekran karartma test edilebiliyor.

Mega cam, Sensor ve Touch ise kamera, sensör ve dokunmatik sistemin çalışması kontrol edilebiliyor.

Sleep, Speaker ve Sub key üzerinden uyku durumu ve hoparlör seviyesini test edilebiliyor.

Front cam, Low Frequency, Black ve Hall in sayesinde de ön kamera, alçak frekans ve siyah ekran testi gerçekleştirilebiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >