Samsung, yeni ‘kapaklı telefon’ ile dönüyor!

Samsung, yenilikçi çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Samsung, bir zamanların en büyük trendi olma özelliği taşıyan ‘kapaklı telefon’ gerçekliğine geri dönüyor. Yeni kapaklı cihazı için resmi destek sayfasını aktif hale getiren Samsung, telefonun lansman tarihinin yaklaştığını da gözler önüne sermiş oldu.

Güney Kore merkezli olarak faaliyet gösteren Samsung, yeni bir akıllı telefon tanıtmadan 20-25 gün önce, cihazın destek sayfasını yayına alma adetine sahip. Şirket, SM-W2019 ismi verilen yeni akıllı telefonunun destek sayfasını resmen yayına aldı.

Samsung, kapaklı akıllı telefon çıkarma adetini sürdürmeye devam ediyor.
Samsung, kapaklı akıllı telefon çıkarma adetini sürdürmeye devam ediyor.

Samsung’un artık alışkanlık haline getirdiği bu hareket sonrası şirketin geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi amiral gemisi donanımına sahip kapaklı bir telefon tanıtacağı gerçeğiyle karşı karşıyayız. Türkiye’de kapaklı telefonlara yönelik ilginin neredeyse sıfırlandığı düşünüldüğünde bizim için mantıksız dursa da Doğu Asya’da tüketicilerin fiziksel tuş takımı ve kapak tasarımına sahip telefonlara yönelik ilgisii devam ediyor.

Doğu Asya ve dünyanın birkaç farklı bölgesindeki kapaklı telefon ilgisi dolayısıyla Samsung, her yılın son dönemleri, Çin ve Güney Kore gibi ülkelerde piyasaya sürülmesi amacıyla amiral gemisi özelliklere sahip bir kapaklı telefon tanıtıyor.

Samsung, fiziksel tuş takımı modası geçmesine karşın bu tercihi kendileri için 'pazarlanabilir' buluyor.
Samsung, fiziksel tuş takımı modası geçmesine karşın bu tercihi kendileri için 'pazarlanabilir' buluyor.

Tepe seviye bir cihaz olarak nitelendirilebilir

Samsung’un yeni akıllı telefonu SM-W2019 da şirketin bu yılki kapaklı telefonu olacak. Snapdragon 845 işlemciye sahip olması beklenen telefonun 6GB ya da 8GB RAM kapasitesine sahip bir performans vaadi söz konusu olabilir. Değişken diyaframlı bir kameraya sahip olacak olan cihaz dokunmatik destekli çift ekrana ve bir fiziksel tuş takımına sahip olacak.

Teknoloji devi Samsung, geçtiğimiz dönemlerde kapaklı cihazlarını Aralık ayında tanıtmıştı. Bu yıl da benzer bir tarihte yeni kapaklı telefon tanıtımının gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >