Samsung'larda menü düğmelerinin sürekli aydınlık kalması nasıl ayarlanır?

Samsung menü tuşu
Samsung menü tuşu

Samsung akıllı telefonlarda alt kısımda yer alan dokunmatik navigasyon düğmelerindeki LED ışığın tamamen aydınlık kalması sağlanabiliyor. İşte Samsung'larda menü düğmelerinin sürekli aydınlık kalmasını sağlama yöntemi.

Apple, Samsung, Sony, HTC ve Huawei gibi birçok farklı üreticinin akıllı telefonlarında sunduğu karakteristik özellikler var. Üreticilerin büyük bir bölümü her ne kadar bazı ortak paydalarda birleşiyor olsa da, yazılımsal olarak özelleştirilen bazı ayarlar, kullanıcı deneyimini önemli oranda değiştirebiliyor.

Üstelik özel uygulamalar vasıtasıyla bildirim ışıklarını özelleştirmek de mümkün.
Üstelik özel uygulamalar vasıtasıyla bildirim ışıklarını özelleştirmek de mümkün.

Geçtiğimiz dönemlerde, Samsung akıllı telefonlardaki LED bildirim paneli vasıtasıyla birçok farklı bilgisinin telefon açılmadan öğrenebildiğinden bahsetmiştik. Yani varsayılan olarak mavi, kırmızı ve yeşil şeklinde aydınlanan bu LED, kullanıcıya bilgi veriyor. Örneğin; mavi renkte bildirim ışığı titreşim ve yanıp sönme olmak üzere iki farklı modda görüntüleniyor; titreşim, cihaz açılıp kapandığı durumda yanarken, yanıp sönme modu ise okunmamış bir bildirim olduğu anlamına geliyor. Buna ek olarak kırmızı ve yeşil bildirim ışıklarının da farklı görevlere göre aydınlanma biçimleri var.

Samsung, normal şartlarda bu düğmeleri arka aydınlatma 1.5 saniye işlem yapılmadığında sönecek şekilde ayarlamış durumda. Ancak bazı kullanıcılar bunun yerine düğmelerin her daim aydınlanmasını isteyebiliyor. İşte bu noktada devreye özel bir ayar giriyor.

Samsung'larda menü düğmelerinin ışığı nasıl ayarlanır?

Samsung'larda Ayarlar - Ekran - Tuş kilidi ışığı süresi bölümünden gerekli düzenleme yapılabiliyor.
Samsung'larda Ayarlar - Ekran - Tuş kilidi ışığı süresi bölümünden gerekli düzenleme yapılabiliyor.

Samsung akıllı telefonlarda menü düğmelerinin aydınlanma ayarlarını değiştirmek için Ayarlar > Ekran yolunu izlemek gerekiyor. Akabinde bu bölümde yer alan "Tuş kilidi ışığı süresi" kısmına dokunun ve "Her zaman açık" seçeneğini işaretleyin. Hepsi bu kadar. Daha sonrasında bu düğmeler her zaman aydınlık kalacak, yani diğer bir değişle 1.5 saniye işlem yapılmadığında sönmeyecek.

Peki bu aydınlatma ne sağlıyor?

Böylece özellikle karanlık ortamda akıllı telefonlardan işlem gerçekleştirilirken telefon üzerindeki dokunmatik navigasyon düğmeleri net bir şekilde görebilediğinden dolayı kullanım kolaylığı elde ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >