Samsung'un akıllı hoparlörünün detayları IFA'da açıklanacak

Samsung akıllı hoparlör
Samsung akıllı hoparlör

Galaxy Note 8 tanıtım etkinliğinde konuşan mobil cihazlar direktörü DJ Koh, yeni bir akıllı hoparlör üzerinde çalışacaklarını açıkladı.

CNBC ile yaptığı röportajda bunun müjdesini veren DJ Koh, ‘’Evimde tüm cihazların birbirine bağlı olduğu bir Samsung deneyimi yaşamak istiyorum. Bu nedenle akıllı hoparlör üzerine çalışmalarımız var ve çok yakında bunu duyuracağız.’’ demişti.

Bu sene Almanya’da gerçekleşecek Avrupa'nın en büyük teknoloji fuarı IFA 2017’de hoparlörün tüm detaylarının ortaya çıkarılması bekleniyor.

Bixby desteğiyle geleceğine kesin gözüyle bakılan akıllı asistanın şu anda sadece Korece ve İngilizce dillerini destekleyen Bixby’yi de geliştirmesi bekleniyor. Apple’ın Siri’si 40’a yakın ülkede o ülkenin diliyle hizmet verebiliyor. Yeni hoparlör ile Bixby’e bu kadar dil eklenemese de sayının epeyce artırılması bekleniyor.

Sizce Samsung bu yeni hoparlörle Amazon’un Alexa destekli Echo’su, Google Home, Microsoft’un Cortana destekli Invoke’u, Apple’ın Siri destekli HomePod’u gibi ürünlerle yarışabilir mi?

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >