Samsung'un en pahalı telefonu Galaxy Note 8 olabilir

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Sonbahar aylarında satışa çıkması beklenen tepe seviyesi Galaxy Note 8, son tahminler doğrultusunda Samsung cephesindeki en pahalı akıllı telefon olabilir.

Uzunca bir süredir söylentileri devam eden Galaxy Note 8 ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz dönemlerde yeni nesil Galaxy Note'un büyük ekranla, güçlü işlemciyle ve geniş bir depolama alanıyla sunulacağı netleşmişti. Buna ek olarak akıllı telefonun tasarım ayrıntıları da ortaya çıkmıştı. Son bilgilerde ise Galaxy Note 8'in Samsung cephesindeki en pahalı akıllı telefon olacağı üzerinde duruluyor.

Tahminlere doğrultusunda Samsung'un yeni tepe seviyesi akıllı telefonu Galaxy Note 8'in rafa çıkış fiyatı 999 euro olacak.
Tahminlere doğrultusunda Samsung'un yeni tepe seviyesi akıllı telefonu Galaxy Note 8'in rafa çıkış fiyatı 999 euro olacak.

Mobil cihazlar konusunda isabetli tahminleriyle bilinen Evan Blass'ın aktardığı bilgilere göre yeni telefon en az 999 euro fiyatlandırmayla satışa sunulacak. Bu da esasında vergi ve diğer ek ücretlendirmelerle birlikte Galaxy Note 8'in ülkemizde 4500 TL - 5000 TL bandında satılacağını gösteriyor. 6.3 inç'lik hayli büyükçe bir ekranla sunulması beklenen telefonun yonga seti tarafında ise bölgeye bağlı olarak Snapdragon 835 veya Exynos 8895 seçenekleriyle geleceği konuşuluyor. Öte yandan 6 GB RAM,3300 mAh kapasitede batarya ve çift kamera da detaylar arasında.

Ancak Galaxy Note 8 fiyatının bu kadar yüksek olmasının en büyük sebebi ekrana dahil edilen parmak izi okuyucu olarak görülüyor. Anlaşılan o ki Samsung'un biyometrik tarayıcıyı doğrudan ekrana dahil ediyor oluşu fiyatları ciddi anlamda şişirmiş durumda. Sonbaharda raflarda olması beklenen yeni akıllı telefonun net tanıtım tarihi ise şimdilik bilinmiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >