Samsung'un katlanabilir akıllı telefonu bu ay sahneye çıkabilir

Samsung Galaxy F
Samsung Galaxy F

Samsung'un yeni nesil katlanabilir akıllı telefonu Galaxy F ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak yeni ürünün bu ay tanıtılabileceği ve gelecek senenin ilk aylarında da satışa çıkabileceği konuşuluyor. Ayrıntılar haberimizde:

Apple, Samsung, Microsoft ve Google gibi mobil alanda sözü geçen birçok şirket 'katlanabilir akıllı telefonlar' için çalışmalarına devam ediyor. Hatta tahminler önümüzdeki yıl ilk modellerin sergileneceği yönünde. Ancak Samsung'un Galaxy F olarak isimlendirmesi beklenen katlanabilir modeline ilişkin detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Galaxy F'de ekranın tamamen ortadan katlanmasıyla birlikte boyutun 7.29 inç'ten 4.6 inç'e düşmesi bekleniyor.
Galaxy F'de ekranın tamamen ortadan katlanmasıyla birlikte boyutun 7.29 inç'ten 4.6 inç'e düşmesi bekleniyor.

Bu ay tanıtılabilir

Telefonun, bu ay San Francisco'da gerçekleşecek olan SamsungGeliştirici Konferansı'nda sergilenmesi bekleniyor. Bu doğrultuda satışların da gelecek yılın ilk aylarında başlayacağı tahmin ediliyor.

Şimdilik SM-F900U kod adıyla anılan katlanabilir yapıdaki akıllı telefonun normal şartlarda (tablet modu da denilebilir) 7.29 inç'lik hayli büyük yapıda bit OLED ekranla gelmesi bekleniyor. Katlandığında ise ekran boyutunun 4.6 inç seviyesinde geleceği söyleniyor.

Gorilla Glass yerine Sumitomo Chemical tarafından üretilen esnek ekranın yer verileceği cihazda 512 GB depolama alanı ve 3000 mAh kapasitede bataryaya işaret ediliyor. Az önce de bahsettiğimiz gibi yeni telefonun bu ay geliştiriciler konferansı sırasında sahneye çıkması söz konusu. Öte yandan tanıtımın ise Barselona'daki MWC'de yapılacağı tahmin ediliyor.

Arka kısımda çift kameranın da göründüğü telefon katlandığında bu şekilde bir görüntü oluşuyor.
Arka kısımda çift kameranın da göründüğü telefon katlandığında bu şekilde bir görüntü oluşuyor.

Fiyat 1800 dolar olabilir

Fiyat konusuna ilişkin çeşitli tahminler de var. Bu noktada telefonun 1800 dolar bandında satışa sunulabileceği tahminler arasında. Rakam aslında gayet 'uçuk'. Ancak katlanabilir telefonların yeni yeni ortaya çıktığı düşünüldüğünde ürünlerin ilk etapta bu yüksek fiyatlara sahip olması normal olarak değerlendirilebilir. Ancak yine de ilk etapta sınırlı bir kitleye erişebileceğini tahmin etmek zor değil.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >