Samsung'un katlanabilir telefonu Galaxy F'de çift batarya yer alabilir

Samsung Galaxy F
Samsung Galaxy F

Samsung'un Şubat sonunda Mobile World Congress'te tanıtması beklenen katlanabilir akıllı telefonu Galaxy F'de 3100 mAh kapasitede çift batarya yer alabilir.

Apple, Google, Huawei ve Samsung başta olmak üzere birçok şirket katlanabilir akıllı telefonlar geliştiriyor. Hatta bu yıl ilk modellerin sergilenmesi bekleniyor. Uzun süredir bilgileri sızan Samsung Galaxy F'nin sadece tasarım değil batarya konusunda da radikal bir çözüm getirebileceği konuşuluyor. Hatta üzerinde durulan konulardan birisi ise çift batarya. Katlanabilir telefonun iki bataryayla 'tek şarjdaki kullanım süresini' uzatması söz konusu.

Samsung Galaxy F'de ekran tam ortadan katlanıyor.
Samsung Galaxy F'de ekran tam ortadan katlanıyor.

3100 mAh'lik çift bataryayla gelebilir

Sol ve sağa yerleştirilen bataryalar aslında telefon tam ortadan ikiye katlandığında üst üste gelmiş oluyor. İki bataryanın da 3100 mAh kapasiteye sahip olacağı öngörülüyor. Ama aslında bu bilgilerin tamamının söylenti olduğunu unutmamak gerekiyor.

Çiftbatarya gibi yenilikçi bir çözüm katlanabilir akıllı telefonlar için büyük önem taşıyor. Çünkü büyük ekran sebebiyle aslında telefon bataryayı daha fazla sömürüyor.

Bu arada, Galaxy S10'un 5000 mAh kapasitede bir bataryayla geleceği tahmin ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >