Şeker hastalarına teknoloji yardımı: 'Fitbit Ionic'

Fitbit Ionic, şık görünümüyle de ilgi çekmeyi başarıyor.
Fitbit Ionic, şık görünümüyle de ilgi çekmeyi başarıyor.

Fitbit Ionic akıllı saat pazarına yaptığı hızlı girişin ardından şimdi de teknoloji ve sağlığı bir arada sunan yeni bir atılımın peşinde. 'Fitbit Ionic' şeker hastalarına glikoz seviyelerini ölçmede yardımcı olacak.

Fitbit sağlık sektöründe yaptığı çalışmaların ardından duyurduğu ortaklığıyla yeni bir devir açmak konusunda iddialı gözüküyor. Fitbit, Dexcom ile yaptığı ortaklık neticesinde şeker hastalarının glikoz seviyesini sürekli olarak ölçebilmeyi mümkün kılacak. Fitbit’in Dexcom ile yaptığı çalışmanın ardından Ionic’in kandaki glikoz seviyesine dair ölçümleri hastaları büyük ölçüde rahatlatacak.

Ionic’in glikoz ölçümlerini yaparken hastaların derileri altına yerleştirilen Dexcom G5 Mobile isimli sensörü kullanacağı açıklanırken bu sensör ile ölçülen veriler, akıllı saatin ekranına anbean yansıyabilecek. Sadece bir saç tüyü kalınlığındaki sensörün fiyatı ise 900 dolar. Sensör her bir 5 dakikada verileri okurken bu veriler hem iOS hem de Android cihazlar üzerinden görüntülenebilecek.

Sensör için 900 dolar ödemeyi gözden çıkaran kullanıcılar Ionic’i satın almak için ise 299.95 dolarlık bir ödeme yapmak zorunda kalacak. Fitbit’in yaptığı açıklamaya göre Dexcom G5 Mobile sensör, sigorta şirketlerinin teminatı altında olacak. Dünya genelinde 400 milyondan fazla sayıdaki diyabet hastasının glikoz seviyesini bu kadar kolay ve stabil şekilde ölçen cihaza göstereceği ilgi merakla bekleniyor…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >