Sennheiser'dan Beats X'e rakip kablosuz kulaklık

Sennheiser
Sennheiser

Sennheiser, Tüketici Elektroniği Fuarı 2018'e iki yeni kulaklığıyla geldi. Biri ses tutkunlarına hitap eden arkası kapalı türde olan kulaklıklardan diğeri ise, Apple AirPods ve Beats X ile rekabet edecek kablosuz bir çözüm.

Uygun fiyatlı kulaklıklardan ses tutkunlarına hitap eden binlerce liralık sistemlere kadar çok çeşitli bir ürün yelpazesine sahip olan Sennheiser, CES 2018'de iki yeni kulaklık çözümünü gün yüzüne çıkardı. Bunlardan daha genel tüketiciye hitap edeni, Beats X'in kablosuz kulaklık piyasasındaki işini zorlaştıracak.

CX 6.00BT olarak tanıtılan kablosuz kulaklık, üç düğmeli kumanda, 14 gram ağırlık, 6 saate kadar müzik dinleme ve Bluetooth 4.2 desteğine sahip olacak. Aynı anda iki kaynağa bağlanabilen, 10 dakika şarjla iki saat kullanım süresi sunan kulaklığın 100 dolar fiyatla bu ay satışa çıkması bekleniyor.

9 bin liralık kulak üstü kulaklık

Kulak üstü kulaklık türünün ses kalitesi konusunda en başarılı örnekleri kuşkusuz arkası açık bir hoparlör tasarımıyla geliyor. Sesin istenmeyen titreşim ve yankılanmalardan etkilenerek kalitesini yitirmesini önleyen bu dizayn, aynı zamanda çok ciddi bir sorunu da beraberinde getiriyor. Arkası açık kulaklıkla dinlenen müzik, dışarıdan rahatça duyulabiliyor ve bu durum kulaklığın toplum içerisinde kullanımını eziyetli hale getiriyor.

HD 800 S gibi arkası açık kulak türünün en iyi modellerinden birini üreten Sennheiser, ses tutkunlarının bu sorununa çözüm olmak için HD 820 adını verdiği arkası kapalı bir kulaklık üretmiş. Hoparlörün arka kısmı kavisli Gorilla Glass cam ile kaplanan kulaklık, hem ses kalitesini bozmamış oluyor hem de ses izolasyonu sağlayarak müzik mahremiyeti koruma altına alıyor.

Ses aktarımını daha az bozulmayla gerçekleştiren 4,4 mm ses jakıyla gelen Sennheiser HD 820, yaz aylarında yaklaşık 9 bin lira fiyat etiketiyle satışa çıkacak. Yüksek fiyatıyla oldukça dar bir kesime hitap eden 300 ohm'luk kulaklıkla birlikte Sennheiser'in HDV 820 adlı hem DAC hem de ses yükseltici kabiliyetteki cihazı da piyasaya sürülecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >