Şifre güvenliği önemli: 'En başarılı 4 uygulama'

Akıllı telefon güvenliği.

Birçok kullanıcının en büyük problemleri arasında değerlendirilen ‘teknoloji güvenliği’ uygulama tercih alışkanlıklarını da değiştiriyor. Hem şifre hatırlamak hem de zararlı müdahalelerden kurtulmak için tasarlanan 4 uygulamayı derledik…

Hemen hemen her uygulama ya da akıllı telefon içeriğine ‘şifreleme’ yoluyla ulaşabildiğimiz bugünlerde ‘şifre’ konusu ciddi bir önem arz ediyor. Farklı gereksinimlere göre tasarlanmış şifreler, hafıza problemlerini de beraberinde getirdiğinden şifre hatırlamak ve doğru şifreyi akılda tutabilmek zorlaşıyor.

Akıllı telefon güvenliği, birçok kullanıcının en büyük önceliklerinden biri olarak değerlendiriliyor.
Akıllı telefon güvenliği, birçok kullanıcının en büyük önceliklerinden biri olarak değerlendiriliyor.

Şifre konusundaki ‘hafıza gereksinimlerini’ sağlayabilmek ve bunu yaparken güvenlikten de taviz vermemek için geliştirilen uygulamalar büyük ilgiyle karşılaşıyor. Bu konuda tasarlanan uygulamaların uygun fiyata sahip olması, yetkin özellikleri olması, güçlü bir ara yüz ve güvenliklegelmesi çok önemli. Tüm bu gereksinimleri göz önünde bulundurarak en başarılı 4 güvenlik uygulamasını derledik.

Dashlane

Hoş ve anlaşılır tasarımı ve kolay kullanımıyla dikkat çeken Dashlane, aylık 27 TL’lik Dashlane Premium, VPN ve güvenlitarayıcı destekleriyle tercih sebebi olabilir. Bunlar dışında Dashline’ın aylık 54 TL’lik Premium Plus bir sürümü de bulunuyor. Premium Plus sayesinde kredi takibi ve kimlik hırsızlığı sigortası da kullanıcılarla buluşabiliyor.

Dashlane.
Dashlane.

EnPass

Şifre yöneticilerine her ay ya da her yıl belli bir ücret ödemek istemeyen kullanıcıların tercih sebebi olabilecek olan Enpass, yalnızca bir ödeme yaptıktan sonra sınırsız kullanıma açık durumda. 65 TL’lik fiyatıyla da makul sayılabilecek uygulama, basit ve anlaşılır olmasıyla dikkat çekiyor.

Enpass.
Enpass.

RememBear

Kelime oyunu seven bir uygulama geliştiricinin elinden çıktığı çok belli olan RememBear, yıllık 195 TL’lik Premium sürümüyle birçok kullanıcının ‘ilk tercihi’ konumunda yer alıyor. Birçok farklı cihazın kaydedilebildiği Premium sürümün dışında yalnızca tek bir cihazla işlem yapılabilen standart bir sürümün de mevcut olduğunu belirtelim.

RememBear.
RememBear.

LastPass

LastPass, kendi alanının en popüler şifre yöneticisi konumunda yer alıyor. Bu durumun temel nedeni ise uygun fiyatıyla birlikte getirdiği birçok özellik. Uygulamanın Ücretsiz, Tek Kişilik Premium, Aile Premium olmak üzere üç sürümü bulunuyor. Her bir sürümle farklı özellikleri beraberinde getiren uygulamanın ‘Tek Kişilik Premium’ sürümü 195, ‘Aile Premium’ sürümü ise yıllık 260 TL seviyesinde satın alınabiliyor.

LastPass.
LastPass.

Listede bahsi geçen uygulamaların tamamının Google Play ve App Store'da yer aldığını hatırlatalım. Güvenliğiniz bol olsun. :)

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >