Sipariş rekoru kıran Semi, Tesla'nın hisselerini artırdı

Tesla Semi
Tesla Semi

Tesla tarafından yakın bir zamanda tanıtılan elektrikli tır Semi, tasarım ve özellikleriyle küresel firmaların dikkatini çekmeyi başardı.

Elektrikli araç alanında büyük bir başarı yakalamayı başaran Tesla, son olarak tanıttığı elektrikli tır ile tebrikleri toplamayı da başardı. Semi Truck isimli tır ABD’nin Kaliforniya eyaletinde ilk olarak 16 Kasım’da tanıtıldı. Semi’nin tanıtımını gerçekleştiren Elon Musk araçla ilgili, ''Çok çabuk hızlanan, inanılmaz bir araç yapmak istedik'' demişti.

Tesla Semi.
Tesla Semi.
  • Yüklü haldeyken 100 km / s hıza 20 saniyede çıkarken boş halde bu hıza sadece 5 saniyede çıkabiliyor.

Bugüne kadarki en fazla sipariş

Tesla şirketinde çalışan yetkili bir kişi, PepsiCo’nun elektrikli tır Semi’den 100 adet sipariş verdiğini duyurdu. Şimdiye kadar verilenler arasında en fazla olarak kayda geçen sipariş, Tesla’nın hisselerinde de artış sağladı.

2019 yılında seri üretime geçmesi bekleniyor

Tesla, dolu pille 800 km yol kat edebilen Semi için 1 milyon km’ye kadar parça değiştirme garantisi veriyor. Semi, oto pilot teknolojisiyle araç sürücülerini şoförlükten çıkararak birer filo yöneticisi haline getirecek. 2019 yılında seri üretime geçeceği açıklanan Semi’nin diğer araçlara göre çok daha dayanıklı bir yapıya sahip olduğu da yine tanıtımda sunulanlar arasında bulunuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >