Siri'nin rakibi Türkiye'den: Dahi Asistan

Siri, Apple cihazlarda 'asistan' görevi yapıyor.
Siri, Apple cihazlarda 'asistan' görevi yapıyor.

Yerli akıllı asistan uygulaması Dahi Asistan kullanıma sunuldu. Kullanıcıların konuşmalarını anlamlandırarak onların isteklerini yerine getiren bir kişisel sanal asistan olarak hizmet veren Dahi Asistan, Google Asistan, Siri ve Alexa gibi çözümlere rakip olmayı hedefliyor.

Bilgiye hızlıca ulaşmak ya da istenilen işlemi yerine getirmek için tasarlanan bir akıllı bir asistan olan Dahi Asistan, hava durumundan maç sonuçlarına, döviz bilgisinden vizyondaki filmlere kadar yüzlerce konuda kullanıcının sorularına cevap verebiliyor.

İstanbul merkezli yerli yapay zeka teknolojileri şirketi Yapaytech, Google Asistan ve Apple Siri’ye rakip olacak yerli üretim sesli yapay zeka uygulaması Dahi Asistan’ı kullanıma sundu. Hem Android hem de iOS için yayınlanan uygulama, pek çok ihtiyacınızı karşılayacak potansiyele sahip.

Bot marketlerle yeni bir ekosistem oluşturacak

Kendi içinde farklı botların bulunduğu bir bot markete de sahip olan Dahi Asistan, markette e-ticaret botlarından oyun botlarına, çeviri botlarından kredi hesaplama botlarına kadar bir çok farklı bota sahip. Marketteki botlardan birini seçerek sadece o botla yazışabilir veya sonrasında seçtiğiniz bottan çıkarak tekrar dahi asistana geri dönebilirsiniz.

Dahi Asistan, Siri'nin yapabildiği her işlevi yerine getirebilmeyi başarıyor.
Dahi Asistan, Siri'nin yapabildiği her işlevi yerine getirebilmeyi başarıyor.

iOS ve Android platformlarında

Şimdiden onlarca markayı tek bir noktada konumlandıran Dahi Asistan, diğer markaların da bot marketine gelmelerini hedefliyor. Kısacası diğer markaları da platformuna ekleyerek bir ekosistem oluşturmayı hedefleyen Dahi Asistan, hem iOS hem de Android platformlarında mevcut durumda.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >