Sony'den yeni yapılanma: 2000 kişi işten çıkarılıyor!

Sony
Sony

Sony'de yeni bir yapılanma gerçekleşiyor. Kamera, ses sistemi ve telefon gibi birimleri tek çatı altında toplamasından sonra mobil birimden 2000 kişi işten çıkarılıyor. Detaylar haberimizde:

Çinli üreticilerin farkı açması, Sony gibi şirketlerin akıllı telefon pazarında geride kalmasına sebep oluyor. Haliyle bu tip durumlar da ekonomik anlamda zayıflamayı beraberinde getiriyor. Evet; Sony yeni telefonlar üretmeye devam edecek elbette. Fakat bunun bir bedeli var. Şimdi ödenecek bedel ise bazı çalışanların işten çıkarılması olarak görülüyor.

Sony mobil bölümünün yeni bir stratejiyle yola devam ediyor olması akıllı telefon pazarında güçlenip güçlenmeyeceğini zamanla gösterecek.
Sony mobil bölümünün yeni bir stratejiyle yola devam ediyor olması akıllı telefon pazarında güçlenip güçlenmeyeceğini zamanla gösterecek.

Toplamda 2000 kişi işten çıkarılıyor

Mobilbiriminden toplamda 900 milyon doları geçen zarar can sıkarken çalışanlar arasındaki düzenlemeyle ekonominin biraz olsun toparlanması hedefleniyor. Şirket içindeki bu dönüşüm aslında farklı kategorilerin bir araya gelmesiyle de hayat buluyor.

Televizyon, kamera, ses sistemleri ve telefon gibi cihazların 'Electronics Products and Solutions' isimli yeni departmanda değerlendiriliyor olması farklı bir strateji uygulanacağını kanıtlıyor. Ayrıca dönüşümle birlikte telefon bölümündeki kişilerin %50'lik kısmının şirketten ayrılacağından bahsediliyor. Bu da yaklaşık 2000 kişiye tekabül ediyor; yani aslında çok ciddi bir rakam.

GZT.com olarak Şubat sonu - Mart başında Barselona'da düzenlenen Mobile World Congress'te Sony'nin yeni tanıttığı akıllı telefonların ön incelemesini gerçekleştirdik. Aşağıdaki videolardan izleyebilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >